Vesti iz ostalih sportova

Ništa od polufinala EP: Milana Tirnanić zakasnila za 0.06 stotinki

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

03.03.2023 16:52
Ništa od polufinala EP: Milana Tirnanić zakasnila za 0.06 stotinki MN Press

Srpska atletičarka Milana Tirnanić nije uspela obezbedi plasman u polufinale Evropskog prvenstva, pošto je u kvalifikacijama u trci na 60 metara ostvarila rezultat 7.42 sekunde.

Milana Tirnanić je tako kao šestoplasirana završila učešće u Turskoj, a valja napomenuti da joj je polufinale izmaklo za svega 0,06 stotinki. U generalnom plasmanu zauzela je 27. mesto.

Od ostalih rezultata srpskih atletičara, Lazar Anić je obezbedio plasman u finale u disciplini skok u dalj sa rezultatom 7.75 metara, dok to nije pošlo za rukom Strahinji Jovanoviću, koji skočio 7.50 metara.

 

 

Takođe, ni Boško Kijanović se nije proslavio Istanbulu, pošto je kvalifikacionu trku na 400 metara prešao za 47.36 sekundi. On je preko cilja stigao kao četvrtoplasirani, a vreme koje je ostvario nije bilo dovoljno za polufinale.

Podsetimo, Angelina Topić je dan ranije izborila kartu za finale u skoku u dalj, dok su se kuglaši Armin Sinančević i Asmir Kolašinac zaustavljeni u kvalifikacijama.

"Kvalifikacije su prošle odlično, osećam se sjajno, ono što mi je bitno jeste da sam dokazala da sam spremna. Bilo je veoma napeto, jer je bila velika razlika izmedju skokova, tako da su koncetrancija i energija varirale kod svih nas. U finalu se nadam visinama preko 196 cm“, rekla je Angelina za Atletski savez Srbije.

Finale u discplini skok u vis na programu je u nedelju od 08:20 časova.