Vesti iz ostalih sportova

Još jedan poraz Radničkog: Neslavan nastup Kragujevčana u Rijeci

komentari (0)

Izvor: Tanjug

24.09.2023 13:33
Još jedan poraz Radničkog: Neslavan nastup Kragujevčana u Rijeci Guliver/AP Photo/Eugene Hoshiko)

U poslednjem kolu kvalifikacionog turnira Kupa Evrope u Rijeci vaterpolisti Radničkog pretrpeli su i treći poraz, ovoga puta od rumunskog vicešampiona Oradee, rezultatom 9:7 (2:3, 1:2, 5:2, 1:0).

Meč nije imao rezultatski značaj jer su oba tima pretrpela poraze u prva dva kola i ostala bez šansi za prolaz dalje.
U ekipi Radničkog šansu su u odnosu na prva dva meča dobili mladi Zoran Poznanović i Veljko Dončić, umesto Miroslava Ranđića i Bogdana Gavrilovića.

Radnički je dobro otvorio utakmicu, držao kontrolu tokom celog prvog poluvremena, a dva minuta pre odlaska na odmor stigao i do "plus tri", trećim golom Luke Pljevančića - 5:2. Međutim, mladi bek Kragujevčana se prilikom tog pogotka povredio, pa je Radnički do kraja susreta imao skraćenu rotaciju.

Šumadinci su vodili tri gola razlike i početkom druge polovine susreta (6:3), ali su onda stali i dopustili protivniku da izjednači - 6:6. 

Dva minuta pre ulaska u poslednji period Vićković je na kratko vratio Radnički u vođstvo (7:6), ali su Rumuni zatim stigli do potpunog preokreta (8:7). 

Dugo je taj rezultat stajao na snazi, čitavih šest minuta u poslednjoj četvrtini, kad je Čenk pogodio sa distance i overio pobedu.

Najefikasniji u pobedničkom sastavu bili su Dragomiresku i Gardašević sa po dva gola, dok je u ekipi Radničkog Luka Pljevančić postigao tri, a Nemanja Stanojević dva.