Vesti iz ostalih sportova

"Sport je radost": Na Adi Ciganliji otvoren sajam sporta

komentari (0)

Izvor: Tanjug

22.09.2023 16:06
"Sport je radost": Na Adi Ciganliji otvoren sajam sporta MN Press

Sajam sporta pod sloganom "Sport je radost", u organizaciji Sportskog saveza Srbije i Ministarstva za sport, uz podršku Olimpijskog komiteta Srbije, svečano je otvoren na sportskim terenima na Adi Ciganliji i trajaće do 24. septembra.

"Kada je o Srbiji reč, sport stvarno jeste radost. Samo u poslednje vreme imamo toliko razloga za slavlje. Odbojka, atletika, košarka, tenis, streljaštvo i rvanje. Srbija jeste zemlja sporta i šampiona. Ponosan sam što nakon svoje takmičarske karijere imam priliku da se kao sportski radnik bavim sportom. Da svaki dan živim sport", rekao je predsednik Sportskog saveza Srbije, Davor Štefanek.

Ministar sporta Zoran Gajić poručio je da su srpski sportisti ideal kome treba da težimo.

"Naši sportisti su moralni i viteški primeri, a ne samo osvajači medalja i premija. Moram da konstatujem prepoznavanje sporta u poslednjih 10 godina kao bitnog dela društva, kao neko ko je skoro 50 godina u vrhunskom sportu. Svu zahvalnost dugujemo vrhu države i Vladi, koji ulažu u sportsku infrastrukturu. Srbija ima jedan od najboljih sistema premiranja sportista, koji nisu samo materijalne prirode. Imaju i duhovnu vrednost", istakao je Gajić.

Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije, Božidar Maljković istakao je da mali broj dece u Srbiji ima redovne sportske aktivnosti.

"Mi smo u saradnji sa Ministarstvom sporta izveli 150 hiljada dece na gradske trgove, na kojima se bave sportom. U isto vreme napravili smo svetske rezultate. Svi znaju za Srbiju. Jedino nam iz fokusa beže uspesi paraolimpijskih sportista. Nije nam stanje u omladini dobro, 68 posto dece ima kifozu ili ravne tabane. Samo 12 posto trenira neki sport. Prema tome, ozbiljni zadaci su pred nama", izjavio je Maljković.

Predsednik Paraolimpijskog komiteta Srbije, Zoran Mićović konstatovao je da u Srbiji postoje sjajni uslovi za bavljenje sportom.

"Vrlo ozbiljno radimo. Širimo porodicu i trudimo se da sportisti na svakom takmičenju obraduju naciju. Svaki dinar koji država uloži u nas mi ćemo višestruko vratiti. Hvala vam i puno uspeha želim svima", naveo je Mićović.