Vesti iz ostalih sportova

"Ajronmen" stiže u Srbiju: Beograd će biti domaćin prestižnog triatlon takmičenja

komentari (0)

Izvor: Tanjug

16.09.2023 13:43
"Ajronmen" stiže u Srbiju: Beograd će biti domaćin prestižnog triatlon takmičenja MN Press

Prestižno triatlon takmičenje "Ajronmen" održaće se sledeće godine u Beogradu.

Sporazum o organizaciji prvog srpskog "Ajronmena" potpisali su danas u predsednik Sportskog udruženja 11TRI Darko Savić i regionalni direktor "Ajronmen Evropa" Hernik Brovel.

"Ovo je velika stvar za Beograd i Srbiju. Organizacija 'Ajronmen' trke u našem glavnom gradu biće dodatni podsticaj razvoju turizma i lokalne privrede. Ono će uticati i na dalje povećanje međunarodne vidljivosti Beograda i Srbije kao jedne od najatraktivnih lokacija za odrzavanje najvažnijih sportskih, kulturnih i izložbenih manifestacija u Jugoistocnoj Evropi", rekao je Savić, koji je inicijator održavanja "Ajronmen" trke u Srbiji.

Brovel je izrazio zadovoljstvo što se takmičenje širi i na Srbiju.

"Srbija je zemlja sporta, ima odlične rezultate kako u ekipnim, tako i individualnim sportovima. Zadovoljstvo nam je što će se 'Ajronmen' održavati ovde i što ćemo zajedno raditi na popularizaciji triatlonskog sporta“, izjavio je Brovel.

"Ajronmen" takmičenje predstavlja jedno od najprestižnijih triatlonskih takmičenja u svetu. Održava se u 57 zemalja sveta i jedno je od najposećenijih i najzahtevnijih međunarodnih smotra u multidisciplinarnim sportovima.

Sastoji se od 3.800 m plivanja, 180 km vožnje bicikla i 42,195 m trčanja (maratonska trka).

Sporazum o organizaciji prvog srpskog "Ajronmena" potpisan je u okviru 11TRI beogradskog triatlona, koji ce biti odrzan sutra na Adi Ciganliji.