Vesti iz ostalih sportova

Armand Duplantis nadmašio samog sebe: Svetski rekord oboren po šesti put!

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

26.02.2023 09:47
Armand Duplantis nadmašio samog sebe: Svetski rekord oboren po šesti put! Guliver/Weltrekord Versuc

Švedski atletičar Armand Duplantis (23) postavio je novi svetski rekord na dvoranskom mitingu u Klermonu, gde je u disciplini skok sa motkom, osvojio zlatnu medalju sa rezultatom 6.22 metara.

Time je za jedan centimetar popravio ocenu sa prošlogodišnjeg Svetskog prvenstva u američkom Eugeneu, a do novog rekorda stigao je iz trećeg pokušaja, na oduševljenje 4.000 navijača u Klermonu.
 

 

 

Inače, Olimpijski šampion, koji je rođen u Sjedinjenim Amerićkim Državama, prvi rekord postavio je još pre tri godine kada je preskočio visinu od 6.17 metara. Od tada je rekord postavljao šest puta, popravljajući ga svaki put za jedan centimetar.

"Kada imate ovakve trenutke, kada je energija na vrhuncu i napadate rekord, osećate se kao da levitirate. Osećao sam kao da mi telo nije dotaklo zemlju tokom celog skoka", rekao je Duplantis i dodao:

"Svaki rekord donosi nešto novo za mene. Možda je taj prvi od pre tri godine bio pomalo luckast, ali ovaj mi je definitivno drugi omiljeni. Više ne osećam pritisak. Mnogo toga sam dokazao u proteklih nekoliko godina, posebno u dve poslednje. Znam kakav sam skakač i za šta sam sposoban. Znam da zaslužujem da budem na ovom mestu", zaključila je švedska zvezda.