Vesti iz ostalih sportova

Prvenstvo Srbije u planinskom trčanju: Na Bukulji održan koordinativni sastanak organizatora

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

25.02.2023 21:00
Prvenstvo Srbije u planinskom trčanju: Na Bukulji održan koordinativni sastanak organizatora Srpski atletski savez

Na Bukulji je održan koordinativni sastanak u vezi sa organizacijom Prvenstva Srbije u planinskom trčanju, koje će se održati 30. aprila 2023. godine na ovoj prelepoj Srpskoj planinskoj lepotici.

Tokom sastanka kojem su prisustvovali predstavnici Srpskog atletskog Saveza, Planinarskog saveza Srbije, Sportskog saveza Grada Aranđelovca i Planinarskog društva "Bukulja" koji će biti partneri u pripremi i realizaciji prvenstva Srbije, dogovoreni su koraci koji su potrebni da se odrade da bi ovaj događaj protekao na najvišem i najkvalitetnijem nivou.

Posebno je istaknuto da su mesto i uslovi idealni za realizacije prvenstva Srbije u planinskom trčanju i da je važno da se zajedničkim snagama i koordinacijom svih činilaca koji učestvuju u organizaciji na najbolji način iskaže opravdanost potpisanog sporazuma između SAS i PSS i značaj sinergije partnera u stvaranju kvalitetne sportske manifestacije.

Organizacija prvenstva Srbije u planinskom trčanju prva je od aktivnosti koje zajedno sprovode Srpski atletski Savez i Planinarski savez Srbije i koja je inicirana i definisana kao deo sporazuma o saradnji koji su ova dva saveza potpisala tokom 2022. godine.

Sastanku su ispred Srpskog atletskog saveza prisustvovali sportski direktor Mihail Dudaš i koordinator SAS za atletske trke izvan stadiona Goran Čegar, Sportski direktor Planinarskog saveza Srbije Andrej Ivošev, Generalni sekretar Sportskog saveza Aranđelovca Bojan Nikitović, predsednik PD Bukulja Toni Danilović i načelnik PD Bukulja Bojan Radovanović.