Vesti iz odbojke

Uvek najviše ambicije, izuzetno smo motivisane: Tijana Bošković kaže da "orlice" jedva čekaju start šampionata Evrope

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

12.08.2023 18:16
Uvek najviše ambicije, izuzetno smo motivisane: Tijana Bošković kaže da "orlice" jedva čekaju start šampionata Evrope MN Press

Selektor najjače ženske odbojkaške reprezentacije Srbije, Đovani Gvideti, iskoristio je današnje obraćanje medijima da saopšti spisak putnica na Evropsko prvenstvo (15. avgust - 3. septembar), a prva poenterka tima Tijana Bošković prenela je očekivanja naših igračica pred takmičenje u Belgiji, Nemačkoj, Estoniji i Italiji. 

Osvajačica svih medalja "orlica" poslednjih godina smatra da je nepotrebno svaki put naglašavati da naše odbojkašice uvek i svuda pripadaju najužem krugu favoritkinja za najviši plasman. Što će biti i na ovom takmičanju, koje za osvajačice zlatne medalje na prošlogodišnjem Svetskom prvesntvu počinje utakmicom protiv Ukrajine (18. avgust). 

"Iza nas je četiri nedelje intezivnog rada i prprema za EP. Ove godine je situacija malo drugačija jer su ovo i prpreme za olimpijske kvalifikacije. Trenutno je akcenat na EP, prva utakmica je za šest dana protiv selekcije Ukrajine. Mislim da je suvišno pričati o našim ambicijama, one su uvek najviše, tako će biti i ovog puta. Raduje me što su svi izuzetno motivisani, stvarno smo svi dobro radili. Iskoristili smo svaki dan maksimalno. Svi smo nestrpljivi i jedva čekamo da takmičenje počne", izjavila je Boškovićeva u lično i ime celog sastava aktuelnih kontinentalnih viceprvakinja.

Maja Ognjenović, Jovana Stevanović, Bojana Drča, Ana Bjelica, Bianka Buša... i ostale prvu fazu EP odradiće u Gentu, gde ih još čekaju dueli sa Slovenkama, Mađaricama, Poljakinjama i Belgijankama, a ako prođu dalje neće menjati zemlju, jer se sele "samo" do Brisela. 

"Sigurno da je to veliko okašanje. Utakmice u grupnoj fazi igramo u Gentu, kasnije se nadamo najvažnijim utakmicama u Briselu, to će nam biti veliko olakšanje. Što nećemo trošiti energiju na putovanja", naglasila je Tijana.