Vesti iz odbojke

Težak put do Pariza: Odbojkaši preko Japana, SAD i Slovenije traže mesto na Olimpijskim igrama

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

16.06.2023 14:02
Težak put do Pariza: Odbojkaši preko Japana, SAD i Slovenije traže mesto na Olimpijskim igrama MN Press

Odbojkaši reprezentacije Srbije igraće u B grupi kvalifikacija za OI 2024. godine u Tokiju sa Japanom, SAD, Slovenijom, Turskom, Tunisom, Egiptom i Finskom, objavila je danas Svetska odbojkaška federacija (FIVB).

Seniori Srbije će u 1. kolu, u subotu, 30. septembra, igrati protiv Turske od 6:00 časova po našem vremenu.

U 2. kolu, u nedelju, 1. oktobra, Srbija igra protiv Tunisa od 6:00 časova po našem vremenu, a u 3. kolu, u utorak 3. oktobra, protiv Egipta u istom terminu. U 4. kolu, u sredu, 4. oktobra, odbojkaši Srbije će igrati protiv Finske od 6:00 časova po našem vremenu, a u 5. kolu, u petak, 6. oktobra protiv Japana od 12:25 časova po našem vremenu.

Srpski odbojkaši će u 6. kolu, u subotu, 7. oktobra, igrati protiv SAD od 9:00 časova po našem vremenu, a u poslednjem, 7. kolu, u nedelju, 8. oktobra, protiv Slovenije u istom terminu.

U A grupi u Rio de Žaneiru igraće Brazil, Italija, Iran, Kuba, Ukrajina, Nemačka, Češka i Katar. U C grupi u Sjenu igraće Kina, Poljska, Argentina, Holandija, Kanada, Meskiko, Belgija i Bugarska.

Po novom sistemu kvalifikacija, 24 najbolje reprezentacije sa rang liste FIVB podeljene su u tri grupe sa po osam selekcija, a plasman na OI izboriće po dve najbolje reprezentacije iz svake grupe, odnosno ukupno šest reprezentacija. Francuska je kao domaćin već obezbedila nastup u Parizu, a preostalih pet mesta biće popunjeno po plasmanu na FIVB rang listi na 24. juna 2024.