Vesti iz odbojke

Đovani Gvideti: Učimo jedni od drugih

komentari (0)

Izvor: Tanjug

08.06.2023 17:10
Đovani Gvideti: Učimo jedni od drugih MN Press

Selektor odbojkašica Srbije Đovani Gvideti izjavio je na konferenciji za medije da je pred timom vreme koje treba da iskoristi da unapredi igru.

Ženska seniorska reprezentacija Srbije u subotu, 10. juna putuje u Braziliju, gde će od 13. do 18. juna igrati na turniru druge sedmice V Lige nacija.

Rivali Srbiji u Braziliji biće Japan, Brazil, Tajland i Hrvatska. U Brazilu će igrati i SAD, Nemačka i Koreja.

"Tokom prve nedelje nismo ostvarili rezultate koje smo želeli. Igrali smo sa timom koji je bio spremniji od nas. Uspeli smo da naučimo nešto jedni od drugih. Imamo vremena da probamo da unapredimo igru i da se bolje pokažemo u Brazilu. U sastavu će biti promena ali to ću objaviti tek posle večerašnjeg treninga", istakao je Gvideti.

Primač servisa nacionalne selekcije Aleksandra Uzelac dodaje da se promena u energiji ekipe videla već na prvom treningu posle utakmice.

"Ovo nije rezultat koji smo očekivali i kojem smo se nadali. Ubeđena sam da ćemo da ispunimo naše ambicije za naredni vikend, da ćemo svoju igru podići na viši nivo. Svašta smo naučile iz prvog vikenda u Antaliji", izjavila je mlada odbojkašica.

Tehničar nacionalne selekcije Slađana Mirković konstatuje da ekipa nema mnogo vremena da razmišlja o prethodnim susretima. 

"Naravno da je teško posle ovakvog prvog vikenda. Nismo se pokazali u najboljem mogućem svetlu. Znate svi kakav je kalendar, nema mnogo vremena da se stvari analiziraju. Vera u sebe je uvek tu. Potrudićemo se da održavamo atmosferu u ekipi i da verujemo u sebe. Idemo u Brazil sa najbojim mogućim željama i nadamo se da ćemo ih ispuniti", izjavila je Slađana Mirković.

Finalni turnir V Lige nacija 2023. u konkurenciji odbojkašica odigrati od 12. do 16. jula u Arlingtonu (Teksas) u SAD.
Sistemom takmičenja Lige nacija predviđeno je da se za svaku sedmicu takmičenja formiraju po 2 grupe sa po 8 selekcija, kao i da takmičenje u okviru jedne sedmice traje 6 dana, od utorka do nedelje.

Svaka reprezentacija će odigrati po 12 utakmica tokom 3 sedmice, odnosno 4 meča za 6 dana tokom jedne sedmice.
Na Finalnom turniru će igrati 8 reprezentacija, a takmičenje počinje od utakmica četvrtfinala.