Vesti iz odbojke

Veliki derbi CEV Lige šampiona već u četvrtfinalu: Trentino sprema "vruću osvetu" Zaksi

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

16.02.2023 11:59
Veliki derbi CEV Lige šampiona već u četvrtfinalu: Trentino sprema "vruću osvetu" Zaksi MN Press

Poslednje dve sezone u CEV Ligi šampiona obeležili su odbojkaši Zakse i Trentina, a titulu je dva puta zaredom osvajao poljski predstavnik, prepustivši rivalu samo jedan set u dva velika finala.

Ove sezone nećemo gledati duel ovih timova u borbi za titulu, već mnogo ranije. Aktuelni prvak i vicešampion Evrope sastaće se već u četvrtfinalu, prvi meč na programu je sedmog, a revanš je 15. marta.

Plasman među osam najboljih timova u CEV Ligi šampiona u četvrtak su obezbedili dvostruki uzastopni prvak Zaksa i Fridrihshafen. U duelu poljskih ekipa Aluron je uspeo da pobedili velikog rivala u gostima 3:2, ali je to posle 0:3 pre nedelju dana bilo nedovoljno da se eliminiše najbolji klub na Starom kontinentu. Predstavnik Nemačke se takođe nije mučio u osmini finala, jer francuski Tur pobeđen u dve utakmice, prvo 3:0, pa 3:2.

Fridrihshafen će u četvrtfinalu igrati protiv poljskog tima Jastrežebski. 

Volejs je u prvom i jednom meču osmine finala (igrala se samo jedna utakmica) savladao Zirat Bank iz Turske posle pet setova – 24:26, 25:21, 25:20, 18:25, 15:9 i plasirao se u četvrtfinale, gde će snage odmeriti sa Peruđom.

U četvrtfinalu CEV Lige šampiona sastaće se: 

Fridrihshafen – Jestrežebski
Zaksa – Trentino
Halkbank – Lube
Volejs - Peruđa