Vesti iz odbojke

Odbojkašice Jedinstva iz Stare Pazove izbacile Zvezdu i zakazale finale sa Ubom

komentari (0)

Autor: Kosta Simetić

11.04.2023 20:26
Odbojkašice Jedinstva iz Stare Pazove izbacile Zvezdu i zakazale finale sa Ubom MN Press

Odbojkašice Jedinstva iz Stare Pazove nadigrale su Crvenu zvezdu u majstorici polufinala Superlige Srbije sa 3:1 i tako u finalu zakazale duel sa ekipom Uba, koja je u svom polufinalu bila bolja od Železničara iz Lajkovca.

Po setovima je bilo 15:25, 25:17, 25:13, 27:25 u korist Jedinstva.

Posle nešto lošijeg prvog seta, izabranice Jova Cakovića zaigrale su mnogo bolje i pokazale kvalitet, te se zasluženo plasirale u finale.

Dominantno su osvojile treći set, da bi četvrti bio veoma napet, nisu se predavale odbojkašice Zvezde koje su ipak u finišu poklekle i tako izgubile priliku da brane trofej osvojen prošle sezone.

Najefikasnija u sastavu Jedinstva bila je Branka Tica sa 19 poena, Tamara Miljević imala je 17, Minja Osmajić 15, Mina Dragović 13, a Isidora Kockarević 11 poena.

U sastavu crveno-belih, bolja od ostalih bila je Ana Živojinović sa 15 poena, a pratila ju je Božica Marković sa 13. Sigurno se više očekivalo od Ane Kleger i Jele Stojić koje su susret završile sa 12, odnosno devet poena.

U finalu, Stara Pazova će imati priliku da postane šampion Srbije po prvi put u istoriji kluba, dok ukoliko osvoje drugo mesto, to će biti peti put da će Jedinstvo morati da se zadovolji srebrnom medaljom.

Poslednji duel Jedinstva i Uba odigrao se 26. februara, kada je u finalu kupa Ub slavio sa 3:2.

Četvrtifnale i polufinale serije igrale su se na dve dobijene utakmice, dok će u finalu do pehara doći ekipa koja prva ostvari tri trijumfa.