Vesti iz odbojke

Kolaković: Brazil kao model za Nemce

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

25.05.2024 12:22
Igor Kolaković, selektor odbojkaša Srbije MN Press
Igor Kolaković, selektor odbojkaša Srbije

Uprkos porazu od Brazila u trećoj utakmici Lige nacije, selektor odbojkaša Srbije, Igor Kolaković, bio je zadovoljan kako je njegov tim izgledao protiv jedne od najboljih selekcija na svetu. 

Možda nije sve funkcionisalo kako je zamišljao, ali igra u duelu sa domaćinom daje nadu i optimizam selekciji Srbije pred duel sa Nemcima.

"Izgubili smo od velikog protivnika Brazila, ali mislim da je meč bio jako dobar i kvalitetan sa naše strane. Imali smo samo četiri greške u napadu. Sa druge strane pravili smo ih iz servisa, ali smo dosta i rizikovali. U poslednja dva seta smo dobro servirali. Igrali smo otvoren meč sa domaćinom pred 10.000 ljudi. Možda smo negde i zaslužili taj još jedan set. Ostaje žal što se utakmica nije otvorila do kraja da uđemo u peti set", istakao je Igor Kolaković, selektor reprezentacije Srbije.  

 

 

Ono što je primetno uprkos porazu, jeste da Srbija polako diže formu.

"Drago mi je što smo imali sjajnu energiju i što su svi igrači učestvovali u tome. Mislim da smo možda našli i model kako bi trebalo da igramo ubuduće"

Naredni duel Srbija igra protiv Nemačke u nedelju.

"Nemačka je veliki protivnik, igraju dosta lepu odbijku. Za nas je značajno što ćemo imati dan pauze. Nadam se da ćemo imati koliko-toliko svežine za taj meč", istakao je Kolaković.