Vesti iz odbojke

Odbojkašice Crvene zvezde ostale u borbi za srpsku krunu: Crveno-bele ubedljive u majstorici sa Ubom

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

01.04.2024 21:06
odbojkašice Crvene zvezde proslavljaju važnu pobedu nad Ubom MN Press
odbojkašice Crvene zvezde proslavljaju važnu pobedu nad Ubom

Odbojkašice Crvene zvezde slavile su u majstorici četvrtfinalne serije mečeva sa Ubom i ostale u trci za trofej Superlige Srbije - 3:1 (25:22, 15:25, 25:10, 25:15). 

Kako su Ubljanke dobile prvi duel, a drugi pripao damama u crveno-belim dresovima, ukupnog pobednika je odlučio večerašnji susret, u kom se ekipa Milana Gršića mnogo bolje snašla.

Osim u drugom setu, Zvezda je vodila glavnu reč, pogotovo u poslednja dva, rešena velikom razlikom. Rivalke su uzele jedan i pre toga pružila jak otpor u uvodnom, ali to je bio vrhunac otpora.

Izabranice Marijane Boričić moraće da čekaju sledeću sezonu za eventualni iskorak u prvenstvu, dok će crveno-bele u klinč sa aktuelnim šampionka iz pazovačkog Jedinstva.

Bez prednosti domaćeg terena u slučaju nove majstorice, jer je naš predstavnik u Evropi imao bolji učinak u ligaškom selu SLS, tj. u razigravanje ušao kao prvoplasirani. 

Drugog finalistu odlučiće odbojkašice TENT-a i Železničara. Polufinalni susreti igraju se 9. i 12. aprila, a eventualne majstorice 15. dana ovog meseca.