Vesti iz odbojke

Odbojkaški spektakl u Sportskom centru Ruma

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

16.11.2023 13:08
Duel odbojkašica Jedinstva i Vakifbanka Guliver
Duel odbojkašica Jedinstva i Vakifbanka

U Sportskom centru Ruma, sinoć je u okviru drugog kola CEV Lige šampiona održana utakmica između ženskih odbojkaških ekipa Jedinstva iz Stare Pazove i VakifBank iz Istanbula.

Iako je VakifBank slavio pobedu bez izgubljenog seta rezultatom 0:3, atmosfera na tribinama bila je fenomenalna, a ambijent je pružio pravi ugođaj za vrhunski sportski događaj.

Jovo Caković, trener ekipe Jedinstva, istakao je važnost ovakvih mečeva za njegov mladi tim, naglašavajući da je ovo iskustvo važna lekcija koju su naučile njegove igračice. Iako je rezultat bio u korist VakifBanka, Caković je pohvalio hrabrost svojih igračica, ističući nedostatak igračkog iskustva kao faktor koji je uticao na konačan rezultat.

Đovani Gvideti, trener proslavljenog tima VakifBank iz Istanbula i selektor srpske odbojkaške reprezentacije, takođe je izrazio zadovoljstvo zbog fantastične atmosfere tokom meča.

Posebno je istakao podršku koju su deca s tribina pružala igračicama njegovog tima među kojima je i naša reprezentativka Bjanka Buša, dodajući da je srećan što je imao priliku da ponovno bude u Srbiji i da se igralo u takvoj inspirativnoj atmosferi. Gvideti je pohvalio hrabrost i zalaganje ekipe Jedinstva, ističući da je njegov tim u svakom pogledu bio bolji na terenu, ali je sa poštovanjem pristupio protivniku.

Nakon ovog događaja, Ruma se pokazala kao odličan domaćin ovakvih elitnih sportskih dešavanja. Sportski centar pružio je vrhunske uslove za takmičenje, a atmosfera na tribinama bila je dostojna najvećih sportskih događaja. Sam Caković je izrazio zadovoljstvo ambijentom i obećao jači otpor u budućim mečevima.

Ovo je samo početak serije prestižnih utakmica jer već 29. novembra OK Jedinstvo će ugostiti ekipu Volley Mulhouse Alsace iz Francuske, a 10. januara dočekuju i tim iz milanskog kluba Allianz Vero Volley Milano.

Očekuje se nastavak sjajnih sportskih trenutaka na rumskom terenu, a ova dešavanja postavljaju Rumu kao značajno sportsko odredište u ovom delu Evrope.