Vesti iz odbojke

Odbojakšice Jedinstva očekivano poražene u Monci: Vero Volej Milano prejak za debitanta u Ligi šampiona

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

09.11.2023 21:55
Odbojakšice Jedinstva očekivano poražene u Monci: Vero Volej Milano prejak za debitanta u Ligi šampiona CEV

Odbojkašice Jedinstva iz Stare Pazove večeras su prvi put zaigrale u Ligi šampiona, ali neće po dobrom pamtiti debi u elitnom evropskom takmičenju jer su odmah, u Monci, poražene od ekipe Vero Volej Milano - 3:0 (25:15, 25:16, 25:20) u A grupi elitnog takmičenja. 

Jedina, ali očekivana uteha može im biti činjenica da ni mnogo iskusniji i jači timovi ne mogu da pariraju sastavu sa severa Italije, te da je njegova prva zvezda, čuvena Paola Egonu, nerešiva enigma i za mnogo jače rivale. 

U sito vreme, izabranicama Jova Cakovića nije bilo ni lako ni jednostavno da se izbore sa tremom od premijernog nastupa na najvećoj klupskoj odbojkaškoj sceni, a kada to strahopoštovanje ne prođe brzo onda je teže uspostaviti svoju igru i pružiti žešći otpor favoritu.

Pazovčanke su se najintezivnije branile i napadale u trećem setu, međutim i to je bilo nedovoljno da se produži utakmica sa unapred viđenim pobednikom. Imaju, ipak, igračice Jedinstva čega da se sećaju i o čemu da razmišljaju do sledećeg susreta. Kako bi se najviše što mogu suprotstavile aktuelnom prvaku Evrope - Vakifbanku. 

Večeras se u poraženom sastavu istakla Ivana Nedeljković sa osam poena (napad 16-8), po pet su uzele Tamara Miljević, Iva Šućurović, Una Vajagić i Minja Osmajić. Statistika kaže i da su po jedan poen imale dizač Marija Miljević i Branka Tica. 

Na drugoj strani, Eginu je skupila 19 poena, a Italijansku su najviše pratile Nika Dalderop (12), Laura Hejrman (10) i Dana Retke (9).