Vesti iz odbojke

Razgovori o budućnosti odbojke: Predsednik OSS, Đula Mešter prisustvovao značajnom sastanku u Zagrebu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

01.11.2023 09:23
Razgovori o budućnosti odbojke: Predsednik OSS, Đula Mešter prisustvovao značajnom sastanku u Zagrebu OSS

Hrvatski odbojkaški savez bio je u utorak domaćin sastanka posvećenom budućnosti odbojke u Evropi, a na njemu je prisustvovao i predsednik Odbojkaškog saveza Srbije Đula Mešter.

Domaćini ovog skupa bili su predsednik HOS, Frane Žanić i direktor Valentina Biflin, a pored prvog čoveka srpske nacionalne federacije svoje viđenje budućnosti izneli su generalni sekretar OSS, Ivan Knežević, predsednik OS Poljske Sebastijan Šviderski i člna UO ove federacije Lešek Leo Vencel, potpredsednik CEV, Miroslav Pšedpelski i nekdašnji rukovodilac odbojkaškog odeljenja CEV, Roko Sikirić.

Na sastanku su razmenjena iskustva iz dosadašnjeg rada i učinka Federacija koje su prisustvovale razgovoru, a posebna pažnja je posvećena planovima i budućnosti odbojke u Evropi.

"S obzirom na naše dugogodišnje dobre odnose između saveza Srbije i Hrvatske, te dugogodišnji ugled koji imamo u Evropi i svetu, mislim da je odlična stvar što smo se zajedno s našim prijateljima iz Poljske sastali u Zagrebu. Razgovarali smo o budućnosti i napretku evropske i svetske odbojke", rekao je Frane žanić i dodao:

"Mislim da je ovo jedan u nizu sastanaka i razgovora koje ćemo napraviti jer nas u budućnosti očekuju iskoraci koje smo zajedno kao vodeći ljudi Saveza dužni da napravimo za boljitak odbojke. U tom smislu mislim da smo postigli vrlo dobre zaključke i uveren sam da će se naša saradnja nastaviti."