Vesti iz odbojke

Srpski odbojkaški kvartet saznao takmace u muškoj i ženskoj verziji CEV Kupa

komentari (0)

Izvor: Tanjug

21.09.2023 19:19
Srpski odbojkaški kvartet saznao takmace u muškoj i ženskoj verziji CEV Kupa Guliver

Odbojkaši Radničkog iz Kragujevca u prvom kolu Kupa CEV dočekuju švajcarski Lindaren Volej Amrisvil u sredu 25. oktobra od 18 časova, dok odbojkaši Vojvodine u prvom kolu igraju sa u poljskom Žešuvu sa ekipom Žitiči Polisja Žitomir u četvrtak 26. oktobra od 20 časova.

Druga utakmica Radničkog je na programu u sredu 1. novembra od 19. časova u Amrisvilu. Revanš utakmica odbojkaša Vojvodine će se odigrati u sredu 1. novembra u Novom Sadu od 19 časova. Radnički će, ukoliko eliminiše Švajcarce, u šesnaestini finala (22. i 29. novembar) Kupa CEV igrati protiv rumunske Krajove, dok bi Vojvodina u istom terminu, ukoliko bude bolja od Ukrajinaca, igrala protiv španske Rio Duero Sorije.

Odbojkašice Crvene zvezde će u prvom meču šesnaestine finala Kupa CEV dočekati Tenerife u utorak 7. novembra od 19 časova u Beogradu. Druga utakmica je na programu u sredu 15. novembra od 20 časova po našem vremenu na Tenerifama. Železničar iz Lajkovca će u šesanestini finala Kupa CEV igrati protiv četvrtoplasirane ekipe iz II runde kvalifikacija za Ligu šampiona 2024. Lajkovčanke će gostovati u prvom meču, dok će u revanšu igrati na svom terenu. Termini su 8. i 15. novembar.

U I grupi I runde kvalifikacija u Zagrebu će igrati Mladost Zagreb (CRO), Gacko (BIH), Herceg Novi (MNE) i Asteriks Avo Beveren (BEL), dok će II grupi u Brnu, u Češkoj igrati Kralovo Pole Brno (CZE), CS Volej Alba Blaž (ROU), CV Gran Kanarija (ESP) i Hapoel Kfar Saba (ISR).

Po dve prvoplasirane ekipe iz obe grupe će se plasirati u II rundu kvalifikacija, dok će preostale ekipe nastaviti takmičenje u Kupu CEV. Iz II runde kvalifikacija plasman u Ligu šampiona izboriće dve prvoplasirane ekipe, dok će treća i četvrta takmičenje nastaviti u Kupu CEV.