Vesti iz odbojke

Nije mi bilo uzbudljivo kao gledaocima: Nikola Grbić nije bio miran u pobedi njegove Poljske nad Srbijom

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

13.09.2023 13:37
Nije mi bilo uzbudljivo kao gledaocima: Nikola Grbić nije bio miran u pobedi njegove Poljske nad Srbijom Guliver

Odbojkaška selekcija Poljske očekivano je prošla u polufinale Evropskog prvenstva, ali daleko od toga da joj je bilo lako da sa puta ka završnici takmičenja makne tim Srbije. Šta više, izabranici Nikole Grbića "krvavo" su se borili za svaki poen sa pulenima Igora Kolakovića, svog šefa u vreme kada je kao reprezentativac naše zemlje ispisivao istoriju srpske odbojke. 

Prema Grbićevim rečima, duel sa "orlovima" bio je veoma težak, buran i trnovit.

"Desilo se ono što sam pretpostavio. Znao sam da će biti veoma teška utakmica. Šteta za prvi set, imali smo neke šanse, napravili smo bespotrebne greške. Ušli smo u meč stegnuti, što je sasvim negde i logično. Ali sreća pa smo počeli da se vraćamo na naš nivo. Pre svega smo uspeli da limitiramo broj grešaka. Bilo je napeto, teško, sreća da smo u četvrtom setu uspeli da se odvojimo i ne ulazimo u triler završnicu. Srbija igra ove utakmice jako dobro. Pogotovo ako nije u ulozi favorita. Očekivao sam takvu utakmicu. Sreća pa se završila dobro za nas", kazao je Grbić. 

 

 

Srbija je dobila početni set, Poljska se revanširala u sledećem, dok je treći trajao i trajao... Sve dok favorit za visok plasman nije poveo sa 2:1, posle maratonskih 36:34. 

"Pa ja sam u jednom momentu, posle 30. poena, rekao mojim asistentima da li je moguće da udaraju servis iz sve snage i da ne greše u poslednja dva kruga. Stvarno su pokazali fantastičan kvalitet. Mislim da je bilo uzbudljivo gledaocima, meni apsolutno nije. Ali nadam se da će nam jedna ovakva utakmica pomoći za narednu da budemo kompaktniji, sigurniji, mirniji - stvorili smo neka antitela na ovom meču", poručio je Grbić.

U borbi za finale Grbić i Poljska se sastaju sa Slovenijom, a u drugi polufinalni par čine Francuska i Italija.