Vesti iz NFL

Baltimor rejvensi su trenutno najbolji u ligi, istorijiski uspeh Lajonsa i Bakanirsi koji osećaju da su sve opasniji!

komentari (0)

Izvor: Vanja Milićević

26.12.2023 08:54
igrači Baltimor rejvensa Tanjug/AP Photo/Jed Jacobsohn
igrači Baltimor rejvensa

"Čuo sam pticu kako peva u tami decembra. Magična stvar, slatka za pamćenje. Bliže smo proleću nego septembru. Čuo sam pticu kako peva u tami decembra".

Možda je Oliver Herford čuo ptičicu, ali NFL ljubitelji su čuli zastrašujući grak gavrana nakon što su Rejvensi deklasirali San Francisko i pokazali čitavom svetu da su oni najbolji tim u ligi. To je bila poslednja utakmica u ovom kolu, a pre toga smo bili svedoci nekoliko istorijskih momenata ovog vikenda. Remsi su otvorili kolo pobedom protiv Seintsa, dok su Stilersi i Bilsi zabeležili pobede u subotnjem terminu.

Detroit Lajonsi i Klivlend Braunsi su obeležili nedeljni program, pošto se prvi put u poslednjih 70 godina desilo da obe franšize imaju dvocifren broj pobeda u istoj sezoni.

Majami je napokon pobedio kvalitetnog protivnika, dok su Petriotsi i Rejdersi dodatno svima zakomplikovali živote.
Poslednji power ranking u 2023. godine, želim Vam puno radosti, sreće, uspeha i najvažnije da budete zdravi u 2024. godini!

1. BALTIMOR REJVENS (12-3)

 

 

Rejvensi su pregazili San Francisko u meču koji je nosio epitet “derbija sezone”.
Peti uzastopni trijumf za Baltimor, koji sada ima najviše pobeda u ligi i sve su bliži tome da budu prvi nosilac u AFC. Lamar Džekson (23/35, 252 jarda i dva tačdauna) je igrao savršeno na ovom meču. Predvodio je tim po broju istrčanih jardi (sedmi put ove sezone) i nije imao izgubljenu loptu. Ipak, odbrana je glavni razlog zašto su Rejvensi stigli do pobede. Baltimor je imao čak pet osvojenih lopti (prvi put od 2017. godine protiv Pekersa), uz to su imali četiri seka i kontrolisali vreme poseda. 
Baltimor igra u sledećem kolu protiv Majami Dolfinsa, ako tu zabeleže pobedu Rejvensi će osigurati prvo mesto u konferenciji.

2. MAJAMI DOLFINS (11-4)

Veoma važna pobeda za Dolfinse iz više aspekata. Prvo, ovom pobedom su obezbedili sebi plej-of učešće, a druga stvar je ta da je Majami napokon pobedio tim koji ima na svom rezimeu više pobeda nego poraza. Veoma tesna utakmica, bio je potreban šut za tri poena od strane Džejsona Sendersa u poslednjim sekundama meča da bi Dolfinsi stigli do 11. pobede u sezoni. Senders je bio najbolji pojedinac na ovom meču, pošto je bio savršen na šutu za tri poena (5/5). U napadu je Rahim Mostert postigao svoj 21. tačdaun u sezoni, dok je uprkos povredi Džejlen Vadl postao prvi igrač u istoriji franšize sa 1,000 ili više jardi hvatanjem u tri uzastopne sezone.

3. SAN FRANCISKO FORTINAJNERS (11-4)

Skoro sve šta je moglo da se desi loše za San Francisko desilo se u debaklu protiv Rejvensa kod kuće. Fortinajnersi su bili nadigrani u svakom aspektu igre, imali su pet izgubljenih lopti i napravili su čak 10 prekršaja. Jedan od favorita za MVP nagradu Brok Pardi je odigrao svoj najgori meč od kako je ušao u ligu. Pardi je imao četiri presečena dodavanja i paser rejting od 42,6. Brok Pardi je postao prvi kvoterbek Fortinajnersa od Kolina Kapernika sa četiri presečena dodavanja na meču. 
Fortinajnersi još uvek kontrolišu sopstvenu sudbinu i plej-of situaciju. Ako pobede u obe utakmice do kraja regularnog dela sezone, biće prvi nosilac u NFC.

4. DETROIT LAJONS (11-4)

 

 

Nakon duge pauze i dosta agonije, Lajonsi su napokon uspeli da osvoje svoju diviziju i na taj način prekinuli niz od 30 godina bez divizijske titule (jedino Klivlend Braunsi imaju duži niz, 33 godine). Napad je izgledao snažno, pre svega zbog igre na zemlji (143 jarda na 36 nošenja), mada treba spomenuti Amon-Ra Seint Brauna koji je imao 12 hvatanja za 106 jardi i tačdaun. Novajlija Džamir Gibs se posebno istakao sa 100 jardi sa linije skrimidža i dva tačdauna. On i Sem LaPorta su postali prvi tandem novajlija u Superboul eri sa devet ili više tačdaunova u jednoj sezoni.

5. FILADELFIJA IGLS (11-4)

Bila je i više nego neophodna pobeda za Iglse, ali i dalje ne izgledaju kao Superboul tim od prošle sezone. Da, prekinuli su niz od tri uzastopna poraza i izgledali veoma dobro u prvom poluvremenu, ali su umalo sve to prokockali u trećoj četvrtini kada su imali dve izgubljene lopte i 15 primljenih poena.
Džejlen Hurts (24/38, 301 jard i TD) je imao dobre brojke na kraju meča i postigao je svoj 15. tačdaun trčanjem (novi NFL rekord za kvoterbeka u sezoni), ali je imao i 18. izgubljenu loptu ove godine. Moraju više da se posvete igri na zemlji, jer čim su to uspeli da ostvare u poslednjoj četvrtini Iglsi su imali 91 jard trčanjem i tri poseda sa postignutim poenima.

6. DALAS KAUBOJS (10-5)

Muke na gostovanjima se nastavljaju za Dalas Kaubojse i svih pet poraza su doživeli van svog stadiona. Ne uspevaju da pronađu svoj ofanzivni ritam i identitet Kaubojsi, zbog toga su imali šest prekršaja na ovom meču (samo Sijetl Sihoksi imaju veći broj prekršaja čitave sezone). Odbrana je uspela da limitira igru na zemlji Majamija i uspori Tajrika Hila u prvom poluvremenu, ali nisu uspeli da ih zaustave u poslednjem drajvu kada je bilo najbitnije. Svetla tačka ovog poraza je bio SiDi Lemb (132 jarda sa linije skrimidža i tačdaun) koji je postao tek šesti hvatač u istoriji lige sa 5,000 jardi sa linije skrimidža.

7. BAFALO BILS (9-6)

Bilo je ružno, bilo je mučno, ali bila je pobeda! To je najbitnije za Bilse, stigli su do devete pobede u sezoni i sada se nalaze na mestu koje vodi u plej-of. Ovo je bila deseta utakmica za Bafalo ove godine koja je završena razlikom od jednog poseda, ovoga puta su meč te vrste uspeli da privedu kraju u svoju korist Bilsi. Napad nije briljirao, Džoš Alen je imao presečeno dodavanje u 10. uzastopnoj utakmici, mada su bili efikasni u crvenoj zoni. Dok sa druge strane, odbrana je odradila sjajan posao u crvenoj zoni i dozvolila je samo jedan tačdaun iz tri poseda protivnika.

8. KLIVLEND BRAUNS (10-5)

Istorijska sezona se nastavlja za Braunse! Ne zna se šta je bilo impresivnije na ovom meču, Džo Flako, Amari Kuper ili činjenica da tek treći put imaju dvocifren broj pobeda u sezoni od 1995. godine. Amari Kuper je imao utakmicu života i oborio je rekord franšize sa 265 jardi hvatanjem na ovoj utakmici uz to je imao i dva tačdauna. Kuper je postao drugi hvatač u istoriji lige sa 200 ili više jardi hvatanjem na jednoj utakmici u dresu tri različite franšize (Terel Ovens je prvi). Džo Flako (27/42, 368 jardi i tri TD) je postao treći najstari kvoterbek u istoriji NFL sa tri uzastopne utakmice od 300 ili više jardi dodavanjem.

9. TAMPA BEJ BAKANIRS (8-7)

 

 

Sve se opasnije osećaju i igraju Bakanirsi, koji su zabeležili četvrtu uzastopnu pobedu. Ovo je možda bila i najkompletnija partija Bakanirsa, jer su ofanzivno igrali bez greške dok su defanzivno potpuno izdominirali protiv Džeguarsa. Bejker Mejfild ima devet tačdaunova dodavanjem i samo jednu izgubljenu loptu u poslednjih četiri utakmice, a odbrana je imala četiri osvojene lopte i četiri seka u ovoj utakmici.
Tampa Bej Bakanirsima nedostaje jedna pobeda do kraja sezone da bi treću godinu zaredom osvojili diviziju i ušli u plej-of.

10. LOS ANĐELES REMS (8-7)

Da li su Remsi postali drugi najopasniji tim u NFC? Vreme će nam to pokazati, ali svakako igraju svoj najbolji fudbal u najbitnijem momentu. Remsi imaju pet pobeda u poslednjih šest kola, dok tandem Puka Nakua i Kajren Vilijams već sada izgleda kao jedan od najboljih u ligi. Vilijams i Nakua (zajedno 268 jardi sa linije skrimidža i dva TD) su bili nerešiva enigma za odbranu Seintsa, dok je u prvom poluvremenu ključni igrač bio veteran Demarkus Robinson sa šest hvatanja za 82 jarda i tačdaun. Metju Steford je imao svoj peti uzastopni meč sa makar dva tačdauna dodavanjem, tek treći put u njegovoj karijeri ima takav niz.

11. KANZAS SITI ČIFS (9-6)

Izuzetno neefikasni, dosta traljavi i sve u svemu ispod prosečni Čifsi u porazu protiv Rejdersa. Čitave godine se muče sa ispuštenim i izgubljenim loptama Čifsi, a taj problem se samo nastavio u ovom meču. Kanzas Siti je imao priliku da osvojio svoju diviziju osmu godinu zaredom, ali su samo uspeli da izgube treći uzastopni put kod kuće. Deluje da ovo nije njihova godina, napad deluje slomljeno i još je veća sramota za Čifse da su izgubili meč u kojem protivnik nije kompletirao dodavanje u poslednje tri četvrtine.

12. SIJETL SIHOKS (8–7)

 

 

Mučili su sve do poslednje deonice Sihoksi, ali u pravom momentu pronašli ofanzivni ritam i postigli 14 poena u četvrtoj četvrtini uključujući tačdaun hvatanje za pobedu od strane Kolbija Parkinsona. Ðino Smit (25/36, 227 jardi i dva TD) se vratio na teren, nakon što je propustio poslednja dva meča. Mada, njegov povratak nije puno popravio stvari u napadu, jer Sijetl u trećoj uzastopnoj utakmici nije uspeo da postigne više od 20 poena. Di Kej Metkef izgleda sve bolje, pošto je u šestoj utakmici zaredom imao tačdaun hvatanjem.

13. PITSBURG STILERS (8-7)

Rudolf spašava sezonu Stilersa! Ne pričamo o irvasu sa crvenim nosom koji je spasio Deda Mraza, već o Mejsonu Rudolfu rezervnom kvoterbeku Stilersa koji je bio odličan protiv Bengalsa. Rudolf (17/27, 290 jardi i dva tačdauna) je imao dosta pomoći u napadu od strane hvatača Džordža Pikensa koji je imao 195 jardi hvatanjem uz dva tačdauna. Komplementarni fudbal su igrali Stilersi, jer je i odbrana odradila svoj deo posla sa tri seka i tri osvojene lopte. Stilersi su tek treći put u tri sezone postigli 30 ili više poena na meču, a ovih 34 poena protiv Bengalsa je bilo najviše od meča protiv Čardžersa, 22. novembra 2021. godine kada su izgubili 41:37.

14. INDIJANAPOLIS KOLTS (8-7)

Bili su potpuno nadigrani Koltsi u ovom kolu i sada su zabeležili drugi poraz u poslednje tri utakmice što je dodatno zakomplikovalo njihovu plej-of šansu. Odbrana je razočarala na ovom susretu dozvolivši 177 jardi na zemlji, pritom je bio prekinut niz od 19 uzastopnih utakmica sa makar jednom osvojenom loptom. Imali su samo jedan sek na meču Koltsi, dok ofanzivno nisu uspeli konstantno da pomeraju lance. Tim iz Indijanapolis je samo šest puta (iz 17 pokušaja) konvertovao treći i četvrti pokušaj u novi prvi daun. Sudbina je i dalje u njihovim rukama, s obzirom da ih do kraja dočekuju dueli protiv Rejdersa i direktnog rivala za plej-of mesto Hjuston Teksansa.

15. HJUSTON TEKSANS (8-7)

Gube priključak za plej-of mesto i deluje da se polako završava Pepeljugina priča za Teksanse ove sezone. Drugi meč zaredom je propustio Si Džej Straud zbog potresa mozga i dosta se osetio njegov izostanak s obzirom da Hjuston nije uspeo da postigne ofanzivni tačdaun sve do poslednje deonice. Igra trčanjem (72 jarda na 16 nošenja) ponovo nije postajala za Teksanse, dok je odbrana doživela kompletan debakl. Teksansi igraju protiv divizijskih rivala do kraja sezone, a nada za plej-of postoji samo ako se Si Džej Straud vrati na teren.

16. SINSINATI BENGALS (8-7)

Jedne nedelje si heroj, druge tragičar to je život kvoterbeka u NFL. To je okusio nakon ovog kola Džejk Brauning koji je bio najveći krivac u porazu Bengalsa protiv divizijskog rivala Stilersa. Brauning (28/42, 335 jardi i tačdaun) je imao tri presečena dodavanja i u određenim momentima je previše forsirao, što ga je na kraju skupo koštalo. Dosta je falio Džamar Čejs (povreda ramena) napadu Sinsinatija, koji je postigao samo 11 poena i bio izuzetno neefikasan u crvenoj zoni. Maltene nemoguća situacija za Bengalse da uđu u plej-of, pogotovo ako uzmemo u obzir da nemaju pobedu protiv divizijskih rivala (0-5) i da imaju samo tri pobede cele sezone protiv timova iz iste konferencije.

17. DŽEKSONVIL DŽEGUARS (8-7)

 

 

Pohvalno je što Trevor Lorenc želi da igra kroz povredu i ne propušta mečeve, ali trenutno više škodi svojoj ekipi nego što joj pomaže. Od kako je doživeo povredu levog skočnog zgloba, Lorenc ima osam izgubljenih lopti dok Džeguarsi imaju četiri uzastopna poraza. Doslovno ništa ne funkcioniše trenutno za Džeksonvil. 
Gube veliki broj lopti, igra na zemlji je ispod svakog proseka (37 jardi na ovom meču, najmanje ove sezone) i šuter Brendon MekManus je promašio pet od poslednjih šest šuteva za tri poena.

18. DENVER BRONKOS (7-8)

Greške specijalnog tima, neiskorišćena šansa na početku meča i izgubljene lopte. To je priča Bronkosa u ovom meču i samo sebe mogu da krive za ovaj poraz. Napad peti put u poslednjih šest utakmica nije uspeo da pređe preko 300 jardi i malo toga je funkcionisalo za Rasela Vilsona (25/37, 238 jardi i paser rejting od 103,2) sve do poslednje četvrtine. Denver je uspeo da ostvari neverovatan povratak i izjednači rezultat, ali odbrana nije uspela da završi posao. Nedostajao je konstantan pritisak od strane odbrane Bronkosa, koja je uspela da zabeleži samo dva seka. Denver, koji je izgubio tri od poslednja četiri meča, se nalazi u skoro nemogućoj situaciji da se domogne plej-ofa. Biće neophodno da zabeleže obe pobede do kraja i da se nadaju da će rezultati direktnih konkurenata ići njima niz vodenicu.

19. ATLANTA FALKONS (7-8)

Vraćaju se iz mrtvih Falkonsi, nakon što su bili ubedljivi protiv Koltsa i na taj način održali svoju plej-of nadu. Balans je ključna reč za Atlantu, pošto je napad imao 406 jardi, 29 poena i niti jednu izgubljenu loptu, dok je odbrana imala šest sekova i jednu osvojenu loptu. Bižan Robinson i Tajler Aldžir su kombinovano imali 210 jardi sa linije skrimidža i tačdaun. Kalais Kembel i Džesi Bejts su predvodili odbranu. Kembel je imao jedan ipo sek i tri puta udario protivničkog kvoterbeka, dok je Bejts zabeležio šest obaranja i presečeno dodavanje.

20. LAS VEGAS REJDERS (7-8)

Možda je isuviše kasno za tim iz Las Vegasa da uđe u plej-of, ali jedna stvar je sigurna: Entonio Pirs je zaslužio da ostane na poziciji glavnog trenera Las Vegas Rejdersa. Dve uzastopne pobede i dva uzastopna meča u kojem su Rejdersi imali dva defanzivna tačdauna (prvi tim u poslednjih 10 godina kojem je to pošlo za rukom). Sjajan je bio pritisak na protivničkog kvoterbeka, Rejdersi su zabeležili četiri seka i 10 puta su udarili Patrika Mahoumsa. Malkom Kunc je bio posebno inspirisan sa tri seka, dok je u napadu trkač Zamir Vajt imao 145 jardi na zemlji.

21. GRIN BEJ PEKERS (7-8)

Bio je neophodan poslednji posed i šut za tri poena da donese pobedu Pekersima protiv najgoreg tima u ligi. Svakako nije bitan način, već da je pobeda bila zabeležena i najveći doprinos za to je imao povratnik Eron Džouns. Džouns je imao 127 jardi trčanjem (prvi igrač Pekersa ove sezone sa 100 ili više jardi na zemlji), dok su tačdaunove postigli Džordan Lav, Ej Džej Dilon, Dontejvion Viks i Romeo Dabs. Iako Pekersi imaju obećavajući mladi napad, odbrana igra katastrofa u poslednje dve nedelje dozvolivši 32 poena u proseku u tom rasponu.

22. ČIKAGO BERS (6-9)

 

 

Možda je minimalna i potreban je skoro nemoguć splet okolnosti, ali i dalje postoji šansa za Berse da se pronađu u plej-ofu. U svojoj šestoj pobedi ove sezone, Bersi su uspeli da uspostave dominaciju na liniji skrimidža na obe strane terena i samim tim kontrolisali vreme poseda. U napadu je tim iz Čikaga imao 250 jardi trčanjem, 22 prva dauna i odličnu efikasnost na trećem pokušaju (8-15). Defanzivna strana Bersa je uradila solidan posao i zadržala Kardinalsa na 16 poena i 93 jarda trčanjem, uz to su skupili dva seka.

23. NJU ORLEANS SEINTS (7-8)

Još uvek imaju šansu za plej-of Seintsi, pitanje je sada za njih da li mogu da se pregrupišu i usmere fokus na najvažniji meč ove sezone protiv Tampa Bej Bakanirsa u narednom kolu. Nastavile su se ofanzivne muke na trećem i četvrtom daunu (5-14 sve ukupno), dok ponovo nisu uspeli da uspostave igru na zemlji sa svega 35 jardi. Odbrana Nju Orleansa, koja je jedna od najboljih ove sezone, je dozvolila 458 jardi protivniku i samo su jednom sekovali Metjua Steforda. Lepo dostignuće je imao mladi hvatač Kris Olave, koji je drugu godinu zaredom imao više od 1,000 jardi hvatanjem i tako postao tek treći igrač u istoriji franšize koji je to uspeo da ostvari. Markiz Kolston i Majkl Tomas su bili hvatači koji su to takođe ostvarili.

24. MINESOTA VAJKINGS (7-8)

Plej-of je sve dalji i dalji za Vajkingse, koji mogu samo sebe te krive zbog toga. Ovo je bio treći meč za Minesotu ove godine sa četiri izgubljene lopte (najviše u ligi), a ukupno ih imaju 29 za celu sezonu (treći najgori učinak u NFL). Da li je neophodna još jedna promena na poziciji kvoterbeka, nakon što je Nik Malens u poslednjih osam četvrtina imao šest presečenih dodavanja? To samo zna Kevin O'Konel, glavni trener Minesote, jer je Vajkingsima prekopotrebna iskra ali i sigurnost u napadu.

25. NJUJORK DŽETS (6-9)

 

 

Sjajno prvo poluvreme, umalo kolaps epskih razmera u drugom poluvremenu i šut za pobedu od strane Grega Zurlajna. Pravi rolerkoster za fanove Džetsa na ovom meču, koji je imao lep završetak na kraju. Tim iz Njujorka nije prokockao prednost od 20 poena, a Bris Hol je možda najzaslužniji za to. Hol je bio fantastičan sa 191 jardi sa linije skrimidža, uz to je imao dva tačdauna i samo Volter Pejton ima više utakmica (3) sa 95 ili više jardi hvatanjem i 95 ili više jardi trčanjem.

26. TENESI TAJTANS (5-10)

Trenutno igraju za ponos i za priliku da nekome pokvare plej-of planove Tajtansi. Umalo im je pošla za rukom ova druga stavka, ali su poklekli u poslednjem minutu meča i izgubili od Sihoksa. Mnogo bolje izdanje Derika Henrija (99 jardi sa linije skrimidža i tačdaun trčanjem), koji je sve bliži petoj sezoni sa 1,000 ili više jardi na zemlji. Henri je takođe imao i tačdaun dodavanjem na ovom meču, peti u njegovoj karijeri.

27. NJU INGLAND PETRIOTS (4-11)

Uspeli su Petriotsi da zagorčaju život još jednoj ekipi koja je u poteri za plej-of, ovoga puta žrtva je bila ekipa iz Denvera.
Cela ekipa je podjednako zaslužna za ovu pobedu, u sva tri aspekta igre je Nju Ingland imao ozbiljan pojedinačan doprinos. U napadu, Bejli Zepi (25/33, 256 jardi i dva tačdauna) je izgledao odlično nakon izgubljene lopte u prvoj akciji na meču i ostvario je veoma dobru konekciju sa novajlijom Demariom Dejvisom (pet hvatanja, 74 jarda). Najbolji pojedinac u ovom meču je bio defanzivni linijaš Kristijan Barmor, koji je zabeležio tri seka, osam obaranja (dva za gubitak jardi) i četiri puta je udario protivničkog kvoterbeka. Treba pohvaliti novajliju Džejla Rajlenda, člana specijalnog tima. Novajlija se mučio čitave sezone, ali je bio hladnokrvan na kraju meča i uspeo da pogodi šut za tri poen sa udaljenosti od 56 jardi. Taj pogođen šut je doneo pobedu Petriotsima u poslednjim sekundama meča.

28. NJUJORK DŽAJANTS (5-10)

Nestala je sva magija i iskra koju je imao Tomi Devito ove godine, zato je Brajan Dejbol promenio kvoterbeka na poluvremenu i imao donekle uspeha. Nije ni Tajrod Tejlor (7/16, 133 jarda i TD) puno bio bolji od Devita, ali je imao jedno sjajno dodavanje ka Slejtonu za tačdaun i izgledao mnogo komfornije na terenu. Malo je falilo timu iz Njujorka da napravi kompletan preokret, ali odbrana je posustala u poslednjoj deonici i dozvolila Iglsima tri dugačka poseda koja su im donela 13 poena.

29. LOS ANÐELES ČARDŽERS (5-10)

Prijatno su iznenadili Čardžersi, koji su pružili sjajan otpor i umalo stigli do pobede protiv Bilsa. Pohvale idu na račun privremenog glavnog trenera Gila Smita i privremenog defanzivnog koordinatora Derika Ensleja koji su napravili odličan defanzivni plan. Čardžersi su imali tri osvojene lopte i limitirali protivnika na samo 105 jardi trčanjem, ali nisu uspeli da zaustave poslednji posed Bilsa koji je na kraju odlučio ovaj duel. Treba istaknuti šutera Kameruna Diker, koji je postavio novi sopstveni rekord sa pet pogođenih šuteva za tri poena na jednom meču.

30. VAŠINGTON KOMANDERS (4-11)

 

 

Drugu nedelju zaredom su Komandersi morali da menjaju kvoterbeka Sema Hauvela zbog njegove izuzetno loše igre. Hauvel ima 17 kompletiranih dodavanja i tri presečena dodavanja u poslednje dve utakmice, pritom na ovom meču je imao paser rejting od 1,7. To je drugi najgori paser rejting od 2015. godine za kvoterbeka sa minimalno 20 dodavanja na meču (Brendon Alen je imao paser rejting 0,0 trećeg januara 2021. godine). Uprkos katastrofalnoj igri Sema Hauvela, malo je falilo rezervnom kvoterbeku Džejkobiju Brisketu da spasi situaciju. Komandersi su sa Brisketom postigli 21 poen zaredom, ali na kraju nisu uspeli da se odbrane i dozvolili su Trevoru Simijenu da ima pobedonosni drajv na kraju meča.

31. ARIZONA KARDINALS (3-12)

Arizona koristi ostatak sezone da locira gde im se nalaze najveće slabosti i mane u timu. Svakako je to defanzivna linija, koja je na ovom meču dozvolila 250 jardi trčanjem. Kardinalsi su uspeli da iskoriste greške Bersa i smanje prednost na osam poena zaostatka, ali Kajler Marej (24/38, 230 jardi i dva TD) nije uspeo da se poveže sa svojim hvatačima u poslednjem drajvu.

32. KAROLINA PANTERS (2-13)

Da, ponovo su izgubili Pantersi, ali deluje da stvari idu na bolje nakon što su postigli 30 poena protiv Pekersa (najviše na meču ove sezone). Brajs Jang (23/36, 312 jardi i dva tačdauna) je odigrao najbolji meč u svojoj mladoj NFL karijeri, igrao je sa samopouzdanjem i nije imao izgubljenu loptu. Odbrana nije imala rešenje za napad Pekersa po zemlji (162 jarda), mada je možda glavni krivac za poraz šuter Edi Pinjero koji je promašio dva šuta za ekstra poen na ovom meču.