Vesti iz NFL

NFL se vratio na Arenu i odmah nam priredio iznenađenje: Detroit Lajonsi nadigrali Kanzas Siti Čifse

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

08.09.2023 08:00
NFL se vratio na Arenu i odmah nam priredio iznenađenje: Detroit Lajonsi nadigrali Kanzas Siti Čifse Tanjug/AP Photo/Charlie Riedel

Nova sezona američkog fudbala počela je na spekakularan način. NFL liga se vratila na TV Arenu sport i brzo donela puno uzbuđenja.

Igrači Detroit Lajonsa uspeli su da naprave veliki podvig na premijeri nove sezone i savladaju aktuelne šampione, Kanzas Siti Čifse - 21:20 (7:0, 0:14, 7:3, 7:3).

Utakmica je počela sjajno za goste, a njihov defanzivni tim je odradio sjajan posao i zaustavio Petrika Mehoumsa i drugare, a na drugoj strani kvoterbek Lajonsa, Džered Gof, je bio na visini zadatka i u finišu prve deonice odlično dodao do Amonra Sent Brauna koji je uhvatio loptu i bez većih problema postigao tačdaun i tako svojoj ekipi doneo prednost.

U drugoj četvrtini šampion se konsolidovao i odgovorio sa dva tačdauna, dok je odbrana bila perfetkna i Detroit se u ovom periodu apsolutno ništa nije pitao.

Iako je delovalo da je Kanzas uspostavio kakvu takvu kontrolu nad susretom, u trećem kvartalu, Brajan Branč je uspeo da postigne tačdaun, a Rajli Paterson da poravna na 14:14. Čifsi su se potom odlučili da idu na tri poena, a precizan je bio Herison Batker.

Poslednja deonica je takođe počela preciznem šutem Baknera, što je Čifsima donelo prednost 20:14, ali je Dejvid Montgomeri uhvatio dodavanje za tačdaun, a Paterson isti potvrdio i tako postavio konačnih 21:20.

Ovo je samo početak sezone, a vi nastavite da pratite NFL u nastavku, budući da nas očekuje pravi spektakl u narednim mesecima.

 

Standings provided by Sofascore