Najave i događaji

Nebojša Žugić o Svetskom prvenstvu u MMA: Postavili smo standarde kakvi nisu viđeni

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

21.05.2023 19:13
Nebojša Žugić o Svetskom prvenstvu u MMA: Postavili smo standarde kakvi nisu viđeni TV Arena sport/ Screenshot

Uoči početka finala državnog prvenstva u mešovitim borilačkim veštinama, direktor Arena Channels Group Nebojša Žugić govorio je o nedavnom Svetskom amaterskom prvenstvu u MMA, koje se održalo u Štark areni, kao i o najbrže rastujućem borilačkom sportu na svetu.

Kompletno Svetsko amatersko prvenstvo u meštovitim borilačkim veštinama, sa spektakularnom završnicom i profesionalnim borbama u prepunoj Areni, gledaoci TV Arena sport mogli su da prate u ekskluzivnim prenosima na Areni Fgiht. Žugić je ponosan na ostvarene rezultate, kako samih sportista koji su branili boje Srbije, toko i na realizaciju čitavog, nimalo lakog projekta. 

"To je projekat na koji smo jako ponosni, jer su postavljeni neki standardi, na kojima bi pozavidele i najveće svetske televizije koje prenose borilačke sportove. Prvi put u istoriji smo radili multiprenos, gde smo pokrivali četiri "oktagona" istovremeno. To je definitivno bila senzacija u svetu borilačkih sportova, što je takođe otvorilo Areni neke nove perspektive i buduće saradnje", rekao je direktor Arena Channels Group i dodao:

"Prenosili smo kasnije i takmičenja u organizaciji BRAVE-a, otvorilo nam je saradnju sa jednom bahreinskom kompanijom i sa njegovim visočanstvom gospodinom Kalidom bin Hamidom al Kalifom. Nakon toga smo imali i zvaničnu posetu Bahreinu, gde smo otvorili nove stranice u saradnji i daljem razvoju naše televizije. Potpisaćemo jedan veliki sporazum sa njima u narednih mesec dana. Takođe, treba napomenuti da su nas oni izabrali za strateškog partnera na području Evrope, što će dodatno omogućiti razvoj naših kanala."

Naša televizija prepoznala je rast popularnosti borilačkih sportova u svetu, što nije bio slučaj u prošlosti.

"Borilački sportovi su bili stavljeni po strani u prošlosti. Što zbog ljudi koji su vodili sport, što zbog onih koji su bili na čelu države. Može se reći da mediji nisu prepoznali pravu vrednost borilačkih sportova, koji mogu da budu od velike pomoći deci u razvoju discipline, karaktera i fokusa."

Direktor Arena Channels Group još jednom je istakao važnost podrške Republike Srbije i predsednika Aleksandra Vučića, koji je u poslednjih više od 10 godina uložio velike napore da se poboljša sportska infrastuktura u zemlji.

"Mi smo to prepoznali, prepoznala je to i Vlada Republike Srbije, odnosno predsednik Aleksandar Vučić, koji je, inače i ljubitelj boksa i rezultati su više nego vidljivi. Ulaže se u infrastrukturu, dvorane u kojima se vežbaju borilačke veštine, su ponovo pune dece. To se naročito ogleda u broju medalja koji su naši sportisti osvojili proteklih godina", rekao je Nebojša Žugić i dodao: 

"Podsetiću da smo 26 godina čekali medalju na Svetskom prvenstvu u boksu. Čak 32. godine nismo videli zlato na Evropskom šampionatu. Medalje koje smo doneli sa Olimpijskih medalja... Uz to, Srbija koja je mlada zemlja kada je u pitanju MMA, je osvojila petu poziciju u ukupnom rangiranju na Svetskom prvenstvu u Areni. To je Srbiju itekako podiglo na skali, pa se može reći da polako postajemo sila u ovom sportu, što nije lako jer je MMA najbrže rastući borilački sport na svetu", rekao je između ostalog Nebojša Žugić.