Najave i događaji

ADCC Serbia Open 2023 u Beogradu: Direktor Arena Channels Group otvorio takmičenje koje je počelo minutom ćutanja u pomen na nevine žrtve

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

07.05.2023 07:28
ADCC Serbia Open 2023 u Beogradu: Direktor Arena Channels Group otvorio takmičenje koje je počelo minutom ćutanja u pomen na nevine žrtve TV Arena Fight

Prestonica Srbije domaćin je internacionalnog grepling turnira, a na spektaklu koji je ove subote  počeo u hali 5 Beogradskog sajma, snage će odmeriti više od 500 boraca iz regiona i sveta.

Takmičenje u Beogradu počelo je minutom ćutanja zbog tragedije koja se dogodila u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar", kao i masakrom u Mladenovcu i Smederevu, a uoči otvaranja manifestacije govorio je direktor Arena Channels Group, Nebojša Žugić, koji se na startu izlaganja osvrnuo na nemili događaj.

"Na našu veliku žalost, umesto da danas budemo ponosni i radosni zbog održavanja ovog velikog sportskog događaja, te da taj osećaj iznesem kroz ovo obraćanje, moje izlaganje biće protkano tugom, bolom i žalom za nemilim žrtvama dva masakra koja su se desila u mom voljenom gradu, u mojoj slobodarskoj državi. Tragedija koja se desila srpskom narodu, tragedija je kakvu on ne pamti, a nije ih malo u svojoj herojskoj slobodarskoj istoriji okusio", rekao je Nebojša Žugić i dodao:

"Porodici prijateljima žrtava, ali i svima onima koji njihovu bol i tugu dele izražavam najdublje saučešće u svoje ime i ime svih zaposlenih u našoj kompaniji. Ne postoji ništa što može vratiti živote, niti utešiti njihove bližnje, niti postoje reči utehe koje tu bol mogu umanjiti, ali sam siguran da će država i njeno rukovodstvo, naš predsednik Aleksandar Vučić, imati snage da odlučno odgovore zlu koje nas je snašlo i zaštite građane Srbije, a pre svih one najnezaštićenije, najmlađe i najnevinije".

Žugić je naglasio da će kompanija Arena Channels Group stati uz narod Srbije i kroz svoje poslovanje dati maksimalnu podršku merama Vlade Republike Srbije u sprečavanju ovakvih tragedija.

TV Arena Fight

 

 

"Kao medijska kuća u okviru koje se emituje 50 kanala u zemlji i regionu, uvek smo se trudili, trudimo se i još više ćemo se truditi da na svojim kanalima promovišemo sistem pravih vrednosti. Zdrav život, bavljenje sportom i stvaranje jače i zdravije nacije. Kao i do sada promovisaćemo sve sportove, i nastavićemo sa promocijom borilačkog sporta jer nam je sada više nego ikada pre potrebno da na pravilan način aktivno doprinesemo stvaranju jačeg karaktera i zdravog razuma kod dece i omladine. Žao mi je što se ovo desilo u trenutku kada su zahvaljujući napretku sporta, podstaknuti realizacijom vizije predsednika Aleksandra Vučića počeli da postaju vidljivi rezultati tog rada i truda. Kada su na izgrađene terene, igrališta, bazene, borilišta i druge sportske objekte počeli da se vraćaju mladi. Ali za ovu zemlju i ovaj narod predaja nikad nije bila, nije, niti će ikada biti opcija. Uveren u pobedu, kao što i sada činimo ovde pružajući veliku podršku ovom malom sportu, obećavam da ćemo nastaviti da se borimo za populaciju sporta i zdravog života još jače i odlučnije nego ikada pre. Svim sportistima, trenerima i timovima želim puno uspeha danas i puno uspeha i sreće u daljem radu. Živela Srbija", zaključio je direktor Arena Channels Group.

Potom se prisutnima obratio i direktor ADCC organizacije, Bojan Golubović, koji je najavio da je ovo samo jedan u nizu zajedničkih projekata sa kompanijom Arena Channels Group.

"U ime ADCC saveza želim da izrazim najdublje saučešće i žaljenje za žrtvama koje su nažalost neke porodice podnele prethodnih dana i pridružujemo se njihovom bolu. Baš zbog toga ADCC savez teži ka tome da afirmacijom mladih povučemo sve više mladih sa ulice na strunjače i da ih naučimo zdravijim stilovima života. Da se ne potežu ka tim teškim temama, nego da se bave sportom i razvijaju se u zdravije i kvalitetnije ljude. Shodno tome napravili smo partnerstvo sa Arena Channels Group na čelu sa gospodinom Nebojšom Žugićem, koji nas je potpomogao maksimalno, kao i sama TV Arena sport. Zahvaljujući njima ovaj sport dobija pravu sliku i pravu snagu", rekao je Golubović koji je Nebojši Žugiću uručio zahvalnicu kao znak pažnje za trud i zalaganje, a potom dodao:

"U to ime želim da se zahvalim gospodinu Nebojši Žugiću na velikoj pomoći i želeo bih da najavim sledeće takmičenje krajem jeseni, naravno u zajedničkoj saradnji. Očekujemo još jedno nacionalno prvenstvo tokom godine. Hvala na podršci. Dragi gosti i dragi takmičari, hvala vam što ste se odazvali u ovolikom broju. Ove godine smo premašili sva očekivanja, imali smo preko 500 takmičara iz preko 30 zemalja sveta. Hvala vam još jednom, vidimo se na nacionalnom krajem godine i naravno dogodine na još jednom internacionalnom takmičenju".