Najave i događaji

Arena Channels Group i ADCC grepling savez Srbije potpisali sporazum: Dva velika takmičenja uživo samo na našoj televiziji

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

13.04.2023 22:37
Arena Channels Group i ADCC grepling savez Srbije potpisali sporazum: Dva velika takmičenja uživo samo na našoj televiziji TV Arena sport

Generalni direktor Arena Channels Group Nebojša Žugić i predsednik ADCC grepling saveza Srbije, Bojan Golubović potpisali su ugovor o licenciranju sadržaja, čime je Arena Channels Group postala jedina televizijska kuća koja ima pravo direktnih prenosa dva najvažnija grepling takmičenja ove godine, a to su ADCC Serbia Open 2023 koji se održava 6. maja i ADCC Nacionalno prvenstvo koje se na jesen prvi put održava u Srbiji.  

Žugić je istakao da mu je veliko zadovoljstvo što je potpisao ugovor sa ADCC Savezom Srbije, najbrže rastućom grepling organizacijom u ovom delu Evrope.  

"Podsetiću da je Arena Channels Group pružila podršku prošlogodišnjem ADCC Serbia Open takmičenju koje je oborilo sve rekorde posećenosti, a Arena Channels Group je dobila sve pohvale od Evropske federacije koja je iskazala veliko zadovoljstvo TV prenosom, kao i organizacijom. Ovog maja, gledaoci će imati priliku da osete atmosferu takmičenja koje će imati nikad veći broj učesnika od čak 600 boraca iz zemlje i sveta koji će doći u pratnji publike", istakao je Žugić.

TV Arena sport

 

Prvi čovek Arena Channels Group je istakao i da će najveća sporska televizija u ovom delu Evrope imati ekskluzivne intervjue sa profesionalnim borcima, ali i sa juniorima, kao i sa početnicima koji imaju veliki entuzijazam i ulažu velike napore na putu do uspeha.

"Naši novinari zabeležiće i priče sa trofejnim sportistima iz različitih borilačkih spotova koji će takođe prisustvovati ovom spektaklu. U pitanju je mlad i veoma zanimljiv sport, koji brzo osvaja publiku", naglasio je Žugić i dodao da je dogovoreno i da će direktan prenos biti emitovan i na Arena Cloud aplikaciji, pa će tako biti dostupan i gledaocima koji žive širom regiona:

"Drago nam je što ćemo produkcijski i tehnički uzeti učešća u ovim velikim događajima koji su ujedno i promocija Beograda kao grada za organizaciju velikih sportskih takmičenja, ali ga prikazuju i kao izuzetno primamljivu turističku destinaciju". 

Ovom prilikom se osvrnuo i na činjenicu da je Arena prenosila Svetsko prvenstvo u MMA-a, a da je prilikom njegove skorašnje posete Kraljevini Bahrein princ Kalid bih Hamad al Kalifa rekao da je oduševljen na koji način je TV Arena sport realizovala prenos tog takmičenja.

TV Arena sport

 

"Izrazili su želju da budemo njihov strateški partner u oblasti sporta i medija. Mislim da smo uneli revoluciju u način realizacije prenosa borilačkih takmičenja, koji su postali naš zaštitni znak, ovde pre svega mislim na multiprenose, koji su definitivno pomerili granice kada su prenosi sa borilišta u pitanju", podsetio je dodavši da je velika čast i zadovoljstvo prenositi velika sportska takmičenja koja se održavaju u našoj zemlji: 

"To što Srbija postaje lider u regionu što se tiče organizacije velikih sportskih događaja, što može da se predstavi svetu u najboljem svetlu, što se tiče gostoprimstva i uslova za sportiste, nije slučajnost već je rezultat prepoznavanja važnosti sporta od strane države, pre svih predsednika Aleksandra Vučića, ali i Vlade RS, Ministarstva sporta i svih sportskih saveza i institucija. Razvoj srpske ekonomije i napredak države na svim poljima, obezbedio je uslove za istorijsko ulaganje u sportsku infrastrukturu", istakao je prvi čovek Arena Channels Group rekavši da zahvaljujući tome Srbija i na sportskim borilištima niže uspehe i ima rezultate kojima bi se mogle ponositi i mnoge svetske velesile.   

"Za nas mnogo znači ova podrška jer nam omogućava da pokažemo ovu veštinu u pravom svetlu. Kao što je gospodin Nebojša Žugić već rekao, ovaj sport je u velikoj ekspanziji i jedan je od najbrže rastućih sportova uopšte. Organizacija ADCC potiče iz Emirata, osnovana je od strane samog šeika Tahnuna Bin Zajeda Al Nahijana, sina bivšeg predsednika Emirata, sa idejom da se omoguće što kvalitetnija takmičenja kako bi se borci pokazali u pravom svetlu. Imaju svoja pravila koja su možda malo liberalnija, ali zato i jeste u pitanju najatraktivnija veština. Svi MMA borci kada žele da se oprobaju koliko su kvalitetni u parteru dolaze na ADCC takmičenja, jer tu pokazuju svoju veštinu i spremnost", rekao je Golubović, pa se obratio direktoru ACG, Nebojši Žugiću: 

"Vidimo svetlu budućnost, naravno, zahvaljujući Vama gospodine direktore što ste prepoznali naš potencijal i kvalitet. Uz vašu podršku smo postigli veću popularnost i uspeli da afirmišemo mnogo mladih da se bave sportom. Hvala vam još jednom za tu priliku".

TV Arena sport

 

Za kraj je posebno naglasio koliki je napredak napravljen u posledjih 10 ili 15 godina:

"Ja sam malo duže u tom sportu, za razliku od pre 10 ili 15 godina napredak je veliki, a trenutno je u toku velika ekspanzija što se tiče samog greplinga. Sve više mladih se priklanja toj veštini jer razvija celo telo, karakter i motoriku, pa zato ovu veštinu nazivaju i 'ljudskim šahom'. Dakle nije samo fizički nego morate i intelektualno da se aktivirate. Gradi i jača ličnost, naravno stimuliše zdraviji način života, sklanjamo decu sa ulice. Kao što je rekao Nebojša Žugić, zdravija nacija, što više sporta to je bolje za sve nas", podvukao je Golubović.