Najave i događaji

Direktor Arene sport Nebojša Žugić: Zahvaljujući predsedniku Vučiću Srbija je apsolutni lider u regionu u organizaciji najvećih sportskih takmičenja

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

03.04.2023 16:45
Direktor Arene sport Nebojša Žugić: Zahvaljujući predsedniku Vučiću Srbija je apsolutni lider u regionu u organizaciji najvećih sportskih takmičenja TV Arena sport

Generalni direktor Arena Channels Group, Nebojša Žugić gostovao je u specijalnoj emisiji zajedno sa predsenikom MMA saveza Srbije Lukom Nikolićem povodom njihove zvanične posete Kraljevini Bahrein. Princ Kalid bin Hamad al Kalifa na čiji su poziv posetili ovu državu, ocenio je Svetsko prvenstvo u MMA kao najbolje ikada održano, istićući posebno zadovoljstvo televizijskih prenosa na kanalima TV Arena sport.

Ovo gostovanje prvi čovek ACG  je iskoristio da još jednom podseti da veliki uspeh srpskog sporta ne bi bio moguć bez podrške države, odnosno predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića koji je još pre deset i više godina prepoznao značaj ulaganja u sportsku infrastrukturu.

"Bez podrške države ničega ovoga ne bi bilo. Niti bi Srbija mogla da bude domaćin svih ovih velikih događaja, niti bismo mogli da se predstavimo svetu u ovakvom svetlu u kojem smo uspeli kroz sva ova takmičenja, kroz gostoprimstvo, smeštaj i pripreme za takmičenje. Toga ne bi bilo, da značaj sporta i njegovog razvoja nije prepoznat od strane predsednika Aleksandra Vučića, Vlade Republike Srbije, ministarstva sporta, svih ljudi i svih institucija koji žive za ovaj sport", rekao je on.

Generalni direktor ACG je istakao da ne bismo imali priliku da uopšte sarađujemo sa Kraljevinom Bahrein, niti bismo dobili šansu da imamo ovakvog partnera kao što je to "KHK" kompanija koja ostvaruje viziju princa Kalida, a koja je vodeća kada su sport i mediji u pitanju.

Žugić je podsetio da se rezultati ulaganja vide i u sve većem broju odličja koji se osvajaju pod bojama naše zemlje, kao i da će se rezultati uspešnog rada tek videti u godinama koje dolaze.

"Videli smo koliko smo medalja sada osvojili na ovom Svetskom prvenstvu u MMA, dosta medalja je stiglo sa Olimpijskih igara, kao i sa velikih takmičenja u rvanju. U Evropskom prvenstvu u boksu osvojili smo zlato, dok smo na Svetskom prvenstvu u boksu posle 26 godina osvojili bronzu", kazao je dodajući da je skretanje pažnje na značaj sporta i njegova sve veća popularizacija zajednički zadatak države i kompanije Arena Channels Group.

"To je posebno je bitno za mlade naraštaje, pogotovu u eri novih tehnologija, kada je popularno igranja igrica, kada deca sve više počinju da se asocijalizuju i nemaju priliku da se bave sportom. Mi na ovaj način vraćamo decu na borilišta, igrališta, terene i bazene. Država nam daje vetar u leđa, a mi kao medijska kuća moramo to podržati i moramo to stimulisati. To je naš zadatak", podvukao je.

Prema njegovim rečima Arena Channels Group kao lider u oblasti sportskog informisanja, sada pored vrhunskih svetskih događaja ima mogućnost da realizuje prenose i velikog broja kvalitetnih događaja koji se dešavaju u našoj prestonici i širom Srbije.

"Srbija ima čime da se pohvali kada je domaći sport u pitanju, živimo u eri renesanse borilačkih sportova i najvećih ulaganja u sportsku infrastrukturu ikada. Mnoge dobre stvari su urađene u zemlji i zahvaljujući tome mi imamo šta da prenosimo, imamo šta da promovišemo. Da nije tako naša uloga bi bila beznačajna. Prenosili bismo svetska takmičenja, a što se tiče domaće scene ne bi imali šta da prikažemo. Velika je sreća što imamo čime da se pohvalimo kada je domaći sport u pitanju." zaključio je Nebojša Žugić.

Prvi čovek Arena Channels Group podsetio je i da je u nedelju održan "Beogradski pobednik" u Hali "Pinki" koja ponovo počinje da bude hram borilačkih sportova, kao što je bila 90-tih godina prošlog veka.