Najave i događaji

Dodeljene "Majske nagrade" Sportskog saveza Srbije: Dobitnici Božidar Maljković, Dejan Milojević, Šahovski savez Srbije...

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

31.05.2024 15:40
Davor Štefanek, predsednik Sportskog saveza Srbije, na dodeli "Majskih nagrada" 2024 TV Arena sport/Aleksandar Barbul
Davor Štefanek, predsednik Sportskog saveza Srbije, na dodeli "Majskih nagrada" 2024

U svečanom domu Narodne Skupštine Republike Srbije danas su uručene cenjene tradicionalne "Majske nagrade", a Sportski savez Srbije pored dobitnika specijalnog priznanja Arena Channels Group darovao je i brojne pojedince i kolektive, za njihov doprinos uspešnosti, afirmaciji i(li) razvoju našeg sporta. 

Najveća društveno - sportska priznanja u zemlji u kategoriji životno delo dodeljene su rvaču Miloradu Dokmancu, bivšem košarkaškom treneru i aktuelnom predsedniku Olimpijskog komiteta Srbije, Božidaru Maljkoviću, te posthumno prerano preminulom košarkaškom treneru i nekada trrofejnom reprezentativcu Dejanu Milojeviću. 

Ministar omladine i sporta u Vladi Srbije, Zoran Gajić, pohvalio je sve laureate za njihova brojna dela u svetu sporta. 

"Vi koji ste aktuelni i vi koji ste završili karijere, kako igračke tako trenerske i rukovodeće, doprineli ste ovom velikom imidžu. Koristim priliku da pozovem sve nas da svako u granicama svojih mogućnosti i funkcije koju obavlja, da se potrudi da sačuvamo ovaj imidž koji imamo, koji je ogroman", rekao je ministar

Predsednik Sportskog sveza Srbije, Davor Štefanek, podsetio je da su "Majske nagrade" simbol pravih, tj. zdravih vrednosti.

"Dobiti majsku nagradu znači dobiti validno priznanje da ste u sportu postigli najviše. Kao sportista ili sportski radnik, a to što se ova nagrada može dobiti samo jednom u životu daje joj najveći značaj i izdvaja je od svih drugih sportskih priznanja, i sam sam dobitnik ove nagrade i ona zauzima posebno mesto u mom srcu i na mojoj polici. Siguran sam da će svi današnji laureati imati isti odnos prema Majskoj nagradi", rekao je nekada vrhunski predstavnik naše zemlje u borilačkim sportovima. 

Nagradu za teritorijalni sportski savet dobio je Sportski savez Kraljeva, za organizaciju u oblasti sporta priznanje je dobio Omladinski džudo klub Beograd, a kao nadležni nacionalni sportski savez nagrađen je Šahovski savez Srbije. 

Majsko priznanje za sportistu u olimpijskom sportu dobio je Strahinja Stojačić, koji je prošle godine sa reprezentacijom Srbije odbranio titule evropskog i planetarnog šampiona, te na oba takmičenja proglašen za najkorisnijeg igrača (MVP). 

Priznanje za sportistu u neolimpijskom sportu dobila je kik-bokserka Aleksandra Krstić, a Majsku nagradu za sportistu sa invaliditetom dobio je Filip Graovac. U konkurenciji sportski stručnjaka izdvojen je Vojko Pavlović, u kategoriji sportskih novinara nagrada je dodeljena Aleksandru Miletiću, dok se od sportskih funkcionera istakao se Mladen Stojšin.