Najave i događaji

EKSPO 2027. i novi akvatik trenig centar podsticaj za budućnost: Prvi čovek LEN-a veruje u razvoj vodenih sportova u Srbiji

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

30.05.2024 14:50
Antonio Hoze Silva, predsednik LEN-a, u gostima kod srpskog predsednika Aleksandra Vučića Tanjug/Sava Radovanović
Antonio Hoze Silva, predsednik LEN-a, u gostima kod srpskog predsednika Aleksandra Vučića

Beograd će počev od 10. pa do 23. juna biti stecište svih najboljih plivača i plivačica, skakača i skakačica u vodu, takmičara u sinhronom plivanju... Starog kontinenta, a predsednik Evropske federacije vodenih sportova, Antonio Hoze Silva, uopšte ne sumnja da će Srbija još jedan organizacioni ispit položiti s najvišom mogućom ocenom. 

Ta očekivanja iskazao je u današnjem dugom i plodnom susretu sa predsednikom Republike Srbije, Aleksandrom Vučićem, ali i u razgovoru za našu najveću medijsku agenciju Tanjug. 

"Verujem da će ovo da bude veoma važan događaj sa neverovatnim rezultatima, koji će, uz sve, svetu pokazati da Srbija ima najbolje kapacitete da organizuje neverovatne događaje ne samo u sportu već i na svim drugim poljima", naveo je Silva. 

U društvu potpredsednika LEN-a, bivšeg ministra sporta u Vladi Srbije i nekada trofejnog srpskog vaterpoliste Vanje Udovičića, najviši zvaničnik krovne organizacije, izrazio je i uverenje da je pred našom zemljom lepa budućnost kada su u pitanju plivački sportovi.  

"Dakle, ovo je put koji bi trebalo da gradimo zajedno u svim evropskim zemljama. A Srbija će prednjačiti u tom projektu. Mislim da je to bio veoma dobar sastanak i mislim da možemo da se nadamo odličnoj budućnosti, posebno u vreme kada će Srbija organizovati Ekspo 2027. Izgradiće se novi akvatik trenig centar i to će biti veliki podsticaj za vodene sportove u Srbiji", rekao je između ostalog Silva, svestan da na našim prostorima vaterpolo prednjači u pomenutoj konkurenciji, ali i ubeđen da će se srodni sportovi uzdići do velikih visina.