Najave i događaji

Aleksandar Vućić, predsednik Srbije, ponosan na organizaciju Evropskog prvenstva u vodenim sportovima: Čast nam je da budemo domaćini

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

30.05.2024 13:30
Aleksandar Vučić, predsednik Republike Srbije, prezadovoljan zbog organizacije šampionata Evrope Tanjug/Sava Radovanović
Aleksandar Vučić, predsednik Republike Srbije, prezadovoljan zbog organizacije šampionata Evrope

Predsednik Republike Srbije, Aleksandar Vučić, sastao se danas sa prvim čovekom Evropske federacije vodenih sportova, Antoniom Hozeom Silvom, povodom organizacije kontinentalnog šampionata u Beogradu, sledećeg meseca (10 - 23. jun). 

Tim povodom, prvi čovek naše države izrazio je ogromno zadovoljstvo zbog ukazanog poverenja i privilegije zemlji na čijem je čelu, čvrsto uveren da će srpska prestonica biti savršen domaćin svim učesnicima i njihovoj pratnji, ali i publici iz inostranstva.

"Sa predsednikom Evropske federacije vodenih sportova Antoniom Hozeom Silvom sam razgovarao o predstojećem Evropskom prvenstvu u vodenim sportovima. Čast nam je da budemo domaćini jednog od najvećih prvenstava koje je ujedno i poslednje takmičenje pred Olimpijske igre u kojem sportisti mogu da izbore olimpijske norme", napisao je Aleksandar Vučić na svom Instagram nalogu.

Prema njegovim rečima, značaj ovog prestižnog takmičenja ne tiče se samo promocije sporta i Srbije, već i doprinosi daljoj popularizaciji vodenih sportova i unapređenju sportske infrastrukture.

"Prisetili smo se 1973. godine kada je Beograd bio domaćin prvog Svetskog prvenstva u vodenim sportovima na Tašmajdanu i saglasili se da će ovo prvenstvo doprineti jačanju sportskog duha i saradnje među evropskim nacijama", naveo je Vučić.

 

Tanjug/Sava Radovanović

Aleksandar Vučić i Antonio Hoze Silva

Glavni događaj EP traje 14 dana i uključivaće plivanje u bazenu, skokove u vodu, plivanje na otvorenim vodama i umetničko plivanje. Ovo prvenstvo poslužiće kao poslednja šansa za kvalifikovanje za Igre u Parizu, ovog leta, a kvalifikacioni period za plivanje završava se 23. juna, poslednjeg dana takmičenja u Beogradu.

Evropsko prvenstvo u vodenim sportovima počinje u Sportskom centru "Milan Gale Muškatirović", koji je domaćin umetničkog plivanja od 10. do 14. juna. Borbe na otvorenim vodama biće održane od 12. do 15. juna na Adi Ciganliji, a takmičenje u skokovima u vodu u periodu 17 - 23. jun, u Zavodu za sport i medicinu sporta Republike Srbije.

Predstojeći šampionat prvobitno je dodeljen ruskom Kazanju, da bi naknadno oduzet, usled ratnog sukoba Rusije i Ukrajine, te dodeljen Beogradu. Kao osvedočeno odličnom organizatoru sportskih događaja svih rangova i profila.