Vesti iz košarke

Košarkaši Slovenije u drugom krugu Mundobasketa: Očekivana pobeda Luke Dončića i ekipe protiv Gruzije

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

28.08.2023 15:38
Košarkaši Slovenije u drugom krugu Mundobasketa: Očekivana pobeda Luke Dončića i ekipe protiv Gruzije Tanjug/AP Photo

Košarkaška selekcija Slovenije prošla je u drugu rundu Svetskog prvenstva za muškarce, pošto je osim u startnom meču sa Venecuelom uzela bodove i u drugom kolu grupe F sa Gruzijom - 88:67. 

Duel je počeo iznenađujuće, jer je autsajder sitnom razlikom dobio prvu četvrtinu (17:16), da bi "zmajčeki" tek tada ubacili u potrebnu brzinu. I u trećoj deonici se videlo ko kosi, a ko vodu nosi u igri pod obručima, međutim Gruzini su u trećoj ponovo pokazali zube i jedva je prepustili izabranicima Aleksandra Sekulića (17:18).

Kako je bivši prvak Evrope na vreme stekao osetniju razliku, uprkos oscilacijama Slovenaca i povremenim naletima odvažnih košarkaša iz bivše sovjetske republike pitanje pobednika ipak nije dovedeno u pitanje.

U prvom redu zahvaljujući Luki Dončiću, sa 34 poena najefikasnijem igraču meča, pošto je Sandro Mamukelašvili, kao najkorisniji igrač iz suprotnog tabora mnogo manje pogađao koš (21) i ostao daleko iza jednog on NBA superstarova. Dončić je tako uadržao učinak od 30+, a ovog puta je dodao i 10 skokova i šest asistencija. 

Svetsko prvenstvo, mečevi 2. kola grupe F

Venecuela - Zelenortska ostrva 75:81

Gruzija - Slovenija 67:88

 

Standings provided by Sofascore