Vesti iz košarke

Itudis hvalio Obradovića: Jedan je od najboljih, ne smete ništa da mu date

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

23.02.2023 23:55
Itudis hvalio Obradovića: Jedan je od najboljih, ne smete ništa da mu date MN Press

Košarkaši Fenerbahčea nadigrali su Partizan 97:94 u 25. kolu Evrolige i tako nastavili borbu za što bolju poziciju pred Top 8 fazu.

Trener gostiju, Dimitris Itudis, iskoristio je početak konferencije da iskaže saučešće svim porodicama koje su ostale bez voljenih u velikim zemljotresima koji i dalje pogađaju Tursku i Siriju, a potom se osvrnuo na meč.

"Bilo je odlično kada imaš takve bekove koji mogu da kreiraju, čitaju. Svaki tim nešto daje, reskira. Partizan je danas reskirao. Imali smo visoke procente šuta. Uspeli smo da dovedemo do kraja. Najbitnije je da je moj tim danas dao sve od sebe. Bilo je baš bitno za nas. Igrali smo organizovano protiv protivnika koji igra agresivno i inteligentno, zbog Željka i igrača, sa velikom podrškom publike", rekao je Itudis.

Rival mu je bio veliki prijatelj sa kojim je dugo sarađivao, Željko Obradović.

"Željko Obradović je jedan od najboljih, ako ne najbolji na svetu. Znate kakav je moj odnos sa njjim, porodicom. Kada u životu gradiš, imaš emocije... Trinaest godina smo živeli tamo. Pokušavam da ne razmišljam o tome, ali moram da razmišljam o taktici", dodao je Itudis.

"Jedan detalj, čija je lopta. Marko se okrene, kaže mi da uzmem čelendž. To je bio dobar bio momenat za Željka da uzme tajm-aut i da tri poena. Moraš da slušaš igrača. Želim da kažem da Željku ne možeš ništa da daš, odmah ti vrati taktički".