Vesti iz košarke

Nikola Jović posle Kine: Veću tremu sam imao kada sam debitovao protiv Slovačke

komentari (0)

Izvor: tanjug

26.08.2023 19:32
Nikola Jović posle Kine: Veću tremu sam imao kada sam debitovao protiv Slovačke MN Press

Košarkaš reprezentacije Srbije Nikola Jović izjavio je danas posle utakmice sa Kinom na startu Svetskog prvenstva na Filipinima, da je veću tremu imao kada je debitovao za prvi tim protiv Slovačke.

Tim Svetislava Pešića danas je bez većih problema izašao na kraj sa Kinom u ovom duelu.

Košarkaši Srbije pobedili su Kinu rezultatom 105:63 (25:14, 30:20, 22:13, 28:16) u prvom kolu B grupe Svetskog prvenstva i tako napravili veliki korak ka plasmanu u drugu fazu takmičenja.

"Izgledalo je dobro. Rezultatom smo pokazali da smo bili bolji na terenu. Ušli smo dobro u meč. Možda eto jedino tih par detalja kada su postigli trojku i koš plus faul, ali pokazali smo zube, što smo i hteli da pokažemo", rekao je Nikola Jović.

On je dodao da je zadovoljan svojom partijom.

"Tu sam da igram odbranu, mislim da sam to i pokazao koliko sam mogao. Dva šuta nisam dao ali u tranziciji i prodoru mogu da pomognem", istakao je Jović.

Poput utakmice u Šenženu na Kupu solidarnosti, i na ovom susretu su Kinezi bili znatno agresivniji.

"Jeste igrali su agresivno. Nije to ništa loše ali možda samo na kraju kada nije bilo najbnitnije, možda su mogli da uspore ali dobro, šta da se radi", konstatovao je Jović.

Mladi košarkaš Majamija je rekao da nije imao posebnu tremu u duelu sa Kinezima.

"Veću tremu sam imao kada sam debitovao. To je bilo protiv Slovačke. Tada sam imao veću tremu nego sada. Sada sam već veteran, iskusan igrač"; izjavio je Jović.

Naredni protivnik Orlova biće Portoriko u ponedeljak od 14 časova.

"Nisu imali laku utakmicu protiv Južnog Sudana. Spremićemo se dobro za njih", zaključio je Jović.