Vesti iz košarke

Leto kakovo je bilo potrebno Nikoli Joviću: Spolstra zadovoljan razvojem situacije sa mladim košarkašem

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

24.08.2023 12:35
Leto kakovo je bilo potrebno Nikoli Joviću: Spolstra zadovoljan razvojem situacije sa mladim košarkašem Guliver/AP Photo/Wilfredo Lee

Nikola Jović debitovaće na svetskim prvenstvima u dresu Srbije, a prema prikazanom tokom pripremnih utakmica i zbog minutaže koju mu je dao selektor Svetislav Pešić, jasno je da se na njega ozbiljno računa u napadu "orlova" na što bolji plasman na Mundobasketu.

Zadovoljan je i njegov trener iz Majamija Erik Spolstra, koji je ujedno i asistent u selekciji Sjedinjenih Amričkih Dražava, koja će u Japanu, Filipinima i Indoneziji pokušati da vrati svetsku krunu.

"Ovo je baš ono leto i predsezona kakva je potrebna Nikoli Joviću. On će moći da igra, bio je u Letnjoj ligi sa nama, igrao je na visokom nivou, takmičio se, a sad će nastaviti. Nismo znali da će se tim Srbije ovako istumbati, ali i to je ispalo savršeno za njega. Ima sjajnu priliku", rekao je Spolstra američkim medijima i potvrdio da ljudi iz Majamija pomno prate treninge i igru Jovića. 

"Imali smo oko dve i po ili čak i tri nedelje trening kampa, gde su bile uključene i utakmice. On je mogao da igra u tim mečevima, a mi smo poslali naš stručni štab da ga poseti i provede nedelju dana s njim u kampu. Sada smo opet na istom mestu, on je oko osam kilometara dalje. Uz saobraćaj, možemo se naći za oko 45 minuta, što znači da ćemo sigurno biti zajedno dok smo ovde", zaključio je trener vicešampiona NBA lige.