Vesti iz košarke

Nije dobro kada kapiten ima ovakav stav - Fernandez: Španija neće osvojiti Svetsko prvenstvo

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

22.08.2023 17:31
Nije dobro kada kapiten ima ovakav stav - Fernandez: Španija neće osvojiti Svetsko prvenstvo MN Press

Kapiten košarkaške reprezentacije Španije, Rudi Fernandez, izjavio je danas da misli da njegova selekcija neće moći da osvoji titulu na predstojećem Svetskom prvenstvu, prenosi španski sportski list "As".

Španija brani titulu na SP, koje će biti odigrano od 25. avgusta do 10. septembra u Japanu, Indoneziji i Filipinima. Fernandez (38) je sa selekcijom Španije osvojio titulu na SP 2006. i 2019. godine:

"Biću veoma iskren i transparentan. Ne želim da me neko pogrešno shvati, ali mislim da nećemo da osvojimo SP. Radićemo naravno na tome. Prošlog leta takođe nisam mislio da ćemo da osvojimo EP, ali desilo se. Baš kao i 2019. godine. Kockice se poklope, u sportu dođu šanse. Ako ih iskoristiš, imaš dobre šanse da osvojiš trofej", istakao je Fernandez.

On se osvrnuo i na prošlogodišnje Evropsko prvenstvo:

"Na EP nam niko nije davao šanse i nije nas smatrao favoritima, a igrali smo sve bolje i bolje. Na ovom SP moramo da vidimo koje su nam greške i da ih ispravimo. Govore nam da smo među pet najboljih ekipa. To nije tako loše ako pogledate timove kao što su Francuska, Nemačka, Kanada, SAD i Slovenija", dodao je košarkaš Reala.

Fernandez je do sada igrao na pet OI. Španija će pokušati da izbori plasman na OI, koje će biti odigrane naredne godine u Parizu. On je izjavio da bi voleo da igra u Parizu:

"To će se desiti ako se budem dobro osećao. Neću se povući iz nacionalnog tima posle Igara. Ono što moram da uradim je da pomognem timu i ako selektor misli da ja to mogu, biću tu. Biću srećan ako se na mene računa i boriću se da budem u timu. U Realu ću tokom cele sezone da radim da zaslužim to mesto. Ako se to ne dogodi… ja i dalje imam posao. Pet OI nije loše, zar ne", zaključio je Fernandez.