Vesti iz košarke

Bahami opet iznenadili Kampacovu Argentinu i sve su bliži OI u Parizu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

21.08.2023 10:28
Bahami opet iznenadili Kampacovu Argentinu i sve su bliži OI u Parizu MN Press

Košarkaši Argentine dobili su još jedan "šamar" od Bahama u sedam dana. Pošto su ih savldali u grupi, Bahami su pobedili Argentinu u finalu predkvalifikacinonog olimpijskog turnira 82:75 i napravili iskoak ka istorisjkom prvom odlasku na OI u Parizu 2024. godine.

Sa trojicom NBA igrača i čudesnim Erikom Gordonom, članom Finiks Sansa, Bahami su napravili prekret protiv "gaučosa" u poslednja dva i po minuta i slavili važnu pobedu posle koje će plasman naOI tražiti na poslednjem kvalifikacionom turniru.

Erik Gordon je pogodio tri vezane trojke, poslednju na 20 sekundi pre kraja i utabao je stazu uspeha. Meč je završio sa 27 poena (7/6 za tri), centar Deandre Ejton je ubacio 10 poena uz 21 skok, a Badi Hild se ispromašivao za tri poena (11/2), ali je i pored toga upisao 15 poena.

Argentinci nižu nesupeh za neuspehom. Dominikanska Republika ih je izbacila u kvalifikacijama za Mundobasket, a sada su dva puta u sedam dana bili poraženi od Bahama. Fakundo Kampaco, bivši plej Crvene zvezde Meridianbet a od letos opet član Reala,  je upisao 14 poena i 17 asistencija, Gabrijel Dek, koji je produžio ugovor sa Realom, bio je najefikasniji sa 21 poenom, dok Luka Vildoza nije igrao zbog bolesti.