Vesti iz košarke

Novi prijateljski meč za "orlove": Aleksandar Đorđević kao selektor Kine protiv "svoje" Srbije

komentari (0)

Autor: Kosta Simetić

20.08.2023 09:30
Novi prijateljski meč za "orlove": Aleksandar Đorđević kao selektor Kine protiv "svoje" Srbije MN Press

Košarkaši Srbije igraju od 13.30 prijateljsku utakmicu protiv Kine u sklopu priprema za Svetsko prvenstvo koje počinje 25. avgusta.

Zanimljivo je da Kinu predvodi Aleksandar Đorđević, bivši selektor upravo naše selekcije, a sa njim na klupi, "orlovi" su osvojili po srebro na Olimpijskim igrama, Evropskom i Svetskom prvenstvu.

Takođe, nakon današnjeg duela, Srbija i Kina će odmeriti snage i za svega šest dana, kada će se sastati u okviru Grupe B. "Orlovi" su već odigrali jedan prijateljski meč sa rivalom iz grupe, protiv Portorika, koji je u "Štark Areni" jednostavno bio deklasiran.

Na tom meču igra Srbije je u odnosu na Akropolis kup znatno više obradovala navijače. Vratio se Stefan Jović, koji je komandovao našim napadom i svojim saigračima znatno olakšao posao.

Što se tiče selekcije Kine, apsolutni predvodnik biće Kajl Anderson, košarkaš Minesote sa kineskim korenima, a on je ujedno bio i najefikasniji u poslednjem meču Azijskog tima protiv Novog Zelanda, a upisao je 18 poena.

Pored Srbije, Kine i pomenutog Portorika, u grupi B nalazi se i Južni Sudan, koji u svom sastavu ima nekoliko bivših ili sadašnjih NBA igrača.