Vesti iz košarke

Majk Džejms: Zvao sam Mirotića u Monako, ali je on izabrao Partizan

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

19.08.2023 19:10
Majk Džejms: Zvao sam Mirotića u Monako, ali je on izabrao Partizan MN Press

Američki košarkaš Majk Džejms u razgovoru za "Basket News", otkrio je da je ovog leta pokušao da nagovori Nikolu Mirotića da pređe u Monako. Crnogorski košarkaš i bivši reprezentativac Španije bio je blizu Humske, ali je zbog pritiska javnosti, ipak izabrao milansku Olimpiju.

"Čitao sam članak gde se smatra da smo nas dvojica među najboljim igračima koji nikada nisu osvojili titulu u Evroligi. Sada sam nekako logično razmišljao da ga dovedem u Monako posle fajnal-fora gde ni on ni ja nismo bili zadovoljni kako se sve završilo. Razgovarali smo o tome da igramo jednom bez obzira gde na odredište. Očigledno je imao problema u Barseloni, a oni su imali svojih problema, tako da je najlakši odgovor bio Monako. Tako da sam pokušao da povežem tačke i da mu olakšam da ode negde", rekao je Džejms i dodao:

 

 

"Nije nas izabrao. Imao je mnogo toga. Kao prijatelj, bio je veoma otvoren prema meni sve vreme o tome šta će da uradi. Trudio sam se da mu ne smetam previše jer ne želiš da smetaš nikome kada tako donosi veliku odluku. Ali, ja sam mnogo posezao, skoro svaki drugi dan, samo da razgovaram i vidim šta radi i da vidim šta misli. Razumeo sam da je Partizan na prvo mestu kao njegova odluka, pa onda mi. On je izabrao Partizan, mi smo krenuli dalje. Kada se desila stvar sa Partizanom, Milan je bio kao poslednji koji je ostao. Možda nisam u pravu, ali ja to tako razumem."