Vesti iz košarke

Od Stare Pazove, preko Sardinije i Minhena do Kipra: Određen plan priprema košarkaša Crvene zvezde

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

18.08.2023 13:00
Od Stare Pazove, preko Sardinije i Minhena do Kipra: Određen plan priprema košarkaša Crvene zvezde Tanjug/Miloš Milivojević

Košarkaški klub Crvena zvezda objavio je plan priprema svog seniorskog tima za sezonu 2023/2024, u kojoj želi da odbrani domaće trofeje i daleko dogura u Evroligi. Prvi trening zakazan je za 25. avgust, a uvodni takmičarski meč za 29. septembar.

Trener Duško Ivanović i njegovi izabranici prvih sedam dana provešće u Staroj Pazovi, gde im je Fudbalski savez Srbije dao na korišćenje smeštaj i trening salu svog Sportskog centra. Prve dve kontrolne utakmice zakazane su već za 3. septembar, a na drugoj strani terena biće beogradski Dinamik i čačanski Borac.

Posle toga ih čeka serija jakih turnira po Evropi. Prvo na Sardiniji, gde će crveno-belima društvo praviti ekipe milanske Olimpije, Asvela i domaćina Dinamo Sasarija, 9. i 10. dana sledećeg meseca. 

Šest dana kasnije, Crvena zvezda će formu testirati u Minhenu, na turniru za koji su se prijavili još Virtus, Alba iz Berlina i domaćin Bajern. Uoči same sezone, crveno-beli će biti deo turnira na Kipru, a u Nikoziji će osim njih utakkmice igrati Makabi, Olimpijakos i Žalgiris (22/23. septembar). 

Samo tri dana kasnije Crvena zvezda će imati tradicionalni Evroligin "Medija dan", a 29. septembra kreće takmičenje u ABA ligi gostovanjem Igokei u Laktašima. Premijernu utakmicu u Evroligi igraće 5. oktobra, kada u Beograd dolazi Asvel.

Naravno, sve dok traje Svetsko prvenstvo, odnosno Srbija ostaje na njemu, Ivanović neće moći da račuina na naše i tuđe reprezentativce Dejana Davidovca i Marka Simonovića, kao i na Majka Tobija (Slovenija) i Jaga Dos Santosa (Brazil).