Vesti iz košarke

Vučević predvodi Crnu Goru na Mundobasketu: Bila bi velika stvar da igramo sa Amerikom

komentari (0)

Izvor: Tanjug

16.08.2023 19:16
Vučević predvodi Crnu Goru na Mundobasketu: Bila bi velika stvar da igramo sa Amerikom MN Press

Selektor košarkaške reprezentacije Crne Gore Boško Radović saopštio je konačan spisak od 12 igrača za predstojeće Svetsko prvenstvo, preneo je zvanični sajt RTCG.

Na spisku se nalaze: Nikola Ivanović, Kendrik Peri, Igor Drobnjak, Petar Popović, Vladimir Mihailović, Andrija Slavković, Dino Radončić, Aleksa Ilić, Nemanja Radović, Marko Simonović, Nikola Vučević i Bojan Dubljević.
Crna Gora će na Mundobasketu igrati u grupi D sa Meksikom, Egiptom i Litvanijom.

Apsolutno prva zvezda tima i centar Čikaga, Nikola Vučević, pred prvenstvo je istakao sledeće:

"Mi smo zemlja od 650.000 ljudi, dobro je i da možemo da sastavimo ekipu. Kada pogledamo milionske zemlje koje ne idu na prvenstva, a mi dva puta zaredom idemo na Mundobasket... To su velike stvari, a čini mi se da ljudi to ne gledaju na taj način, već očekuju medalje i čuda koja nisu realna. Drago mi je da se to promijenilo i da sada razmišljamo u pozitvnijem pravcu", rekao je Vučević.

Ako Crnogorci nađu među dve najbolje selekcije u ovoj grupi, u novoj grupi čekao bih duel i sa Sjedinjenim Američkim Državama.

"Za svaku reprezentaciju, ne samo za nas, velika je stvar da igra protiv SAD. Iako nisu u najjačem sastavu, ipak su tu momci koji su nosioci u svojim klubovima. Kažem bila bi velika stvar da igramo sa njima, ali da bi bila greška da mislimo o tom meču. Najvažnije su prva, druga i treća utakmica, pa ako to prođe kako treba i dođemo do meča sa SAD to bi bio šlag na torti i da uživamo u tom meču", jasan je Vučević.

SP će biti održano od 25. avgusta do 10. septembra u Japanu, Indoneziji i Filipinima.