Vesti iz košarke

Grci bez najboljeg košarkaša na Svetskom prvenstvu, Adetokumbo zvanično odustao

komentari (0)

Izvor: Tanjug

11.08.2023 14:31
Grci bez najboljeg košarkaša na Svetskom prvenstvu, Adetokumbo zvanično odustao Tanjug/AP Photo/Morry Gash

Najbolji grčki košarkaš Janis Adetokumbo definitivno je saopštio da neće igrati na predstojećem  Svetskom  prvenstvu. Dvostruki MVP najjače košarkaške lige na svetu (NBA) oglasio se na društvenim mrežama.

"Svi znaju kolika je moja strast i ljubav prema reprezentaciji i to se nikada neće promeniti. Nakon što je završena sezona u NBA ligi, gurao sam svoje telo preko granica, kako bih bio igrač koji bi trebalo da budem ako želim da pomognem svom timu da ostvari postavljene ciljeve. Ali, nakon meseci rada i nekoliko sastanaka sa medicinskim osobljem, jasno je da nisam spreman da se takmičim na tom nivou koji zahteva učešće na Svetskom prvenstvu", napisao je Adetokumbo.

To nije bio izbor već moja jedina opcija kako bih se vratio na nivo košarke za koji sam naporno radio tokom cele karijere, dodao je on.

"Izuzetno sam razočaran ovakvim ishodom, ali ova odluka je doneta sa medicinskim timom. Nastaviću da se trudim, kako bih bio spreman za sledeći put kada se moje ime nađe na spisku. Moj lični i naš krajnji timski cilj je da se kvalifikujemo na Olimpijske igre i biće mi čast da predstavljam svoju zemlju sledeće godine", istakao je Adetokumbo.

Grčka na Svetskom prvenstvu igra u grupi C sa Sjedinjenim Američkim Državama, Jordanom i Novim Zelandom. Mundobasket je na programu od 25. avgusta do 10. septembra.