Vesti iz košarke

Moji igrači uvek daju sve od sebe protiv jednog od najboljih evropskih timova: Đanmarko Poceko pobedio, pa pohvalio "orlove"

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

09.08.2023 22:35
Moji igrači uvek daju sve od sebe protiv jednog od najboljih evropskih timova: Đanmarko Poceko pobedio, pa pohvalio "orlove" MN Press

Najbolji košarkaši Srbiji ili oni koji su hteli i mogli da igraju za državni tim ovog leta izgubili su večeras od Italije na "Akropolis kupu" u Atini, a tesna pobeda "azura" oduševila je njihovog selektora Đanmarka Poceka.

Doduše, stručnjak na klupi protivnika ekipe Svetislava Pešića istovremeno je izrekao niz pohvala na račun snage i potencijala "orlova", koji su dan ranije, na istom parketu, dobili meč sa domaćinom Grčkom. 

"Čestitam Srbiji, igrali su snažno. Oba tima su se istakla svojom borbom i snagom. Iako je ovo bila prijateljska utakmica, osećam zadovoljstvo što smo se suočili sa jednim od najboljih evropskih timova. Srbija je bez sumnje jedan od najprepoznatljivijih timova, pogotovo pod vođstvom legende poput Pešića", reči su Poceka. 

Naravno, strateg Italijana bio je još rečitiji kada je u pitanju izdanje momaka koje će voditi i na dolazećem Svetskom prvenstvu u Japanu, Indoneziji i Filipinima. 

 

 

"Moji igrači su ponosni, podržavaju jedni druge i vole da igraju za svoju domovinu, posebno u ovim trenucima kada se sportski duh često preplavljuje poslovnim interesima. Oni se trude, besplatno, vežbaju naporno i bore se na terenu. Divim se njihovoj posvećenosti i trudu. Takođe, cenim i svoje igrače, tim, kao i Savez, koji nam pružaju priliku da pokažemo najbolje što imamo". 

Poceko je obraćanje medijima iskoristio i da pohvali srpsku školu košarke, sa mnogim iznedrenim legendama kroz istoriju. 

"Izuzetno poštujemo Srbiju i sve njene igrače. Imamo mnogo stranih igrača koji igraju u Italiji. Lično poznajem i cenim Danilovića, kao i druge velikane poput Bodiroge, Rebrače i Paspalja. Svaki put kada se suočavamo sa Srbijom, moji igrači daju sve od sebe, igrajući s punim angažmanom. Osećam se srećnim danas, jer smo kao tim nastupili s 12 igrača, a svi su doprineli. Raduje me napredak Polonare i njegova postepena forma, tu su i Spisu, kao i mlađi igrači koji nam donose energiju. Imamo i obećavajuće perspektive za budućnost našeg nacionalnog tima, što me raduje", zaključio je selektor Italije.