Evroliga

Postoji mogućnost da Jasikevičijus ostane u Barseloni i naredne godine: Potrebno je da osvoji Evroligu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

22.02.2023 13:13
Postoji mogućnost da Jasikevičijus ostane u Barseloni i naredne godine: Potrebno je da osvoji Evroligu MN Press

Treneru košarkaša Barselone Šarunasu Jasikevičijusu ugovor sa španskim velikanom ističe na kraju sezone, već se pominje ko bi mogli da budu njegovi nasldenci, ali španski mediji tvre da saradnja možda i ne bude završena.

Naime, prema tim tvrdnjama litvanski stručnjak ima klauzulu da mu se u slučaju da sa klubom osvoji titulu šampiona Evrope ugovor automatski produžava na još godinu dana.

Katalonci trenutno zauzimaju treću poziciju na tabeli Evrolige nakon 24. odigrana kola i sasvim je izvesnno da će obezbediti plasman u Top 8 fazu, a onda je i odlazak na Fajnal For u Kaunas na dohvat ruke.

Međutim, Jasikevičijus ne želi da priča na tu temu, već naglašava da je potpuno fokusiran na sve ono što je pred njegovom ekipom do kraja sezoen.

"Događalo mi se već u karijeri da radim i da mi ugovor ističe za nekoliko meseci i naučio sam kako da se nosim sa tim. Nisam još počeo pregovore sa ljudima iz Barselone oko podužetka saradnje i to mi sada nije u prvom planu. Fokusiran sam na sve ono što me čeka i ne želim da gubim energiju na druge svari", kaže Jasikevičijus.

Ukoliko se saradnja, ipak, okonča na kraju tekuće sezone kao najozbiljniji kandidati da sednu na klupu Barselone su Ćavi Paskal i Laka Lakovič.