Vesti iz košarke

Grčka jača za još jednog igrača: Tomas Vokap dobio državljanstvo

komentari (0)

Izvor: Tanjug

31.07.2023 16:00
Grčka jača za još jednog igrača: Tomas Vokap dobio državljanstvo MN Press

Košarkaš Olimpijakosa, Tomas Vokap, dobio je danas državljanstvo Grčke i igraće za reprezentaciju ove zemlje na predstojećem Svetskom prvenstvu, prenosi Basketnjuz.

Vokap (30) je član Olimpijakosa od 2021. godine, a pre toga je igrao za Žalgiris, Ludvigsburg i Vindi Siti Buls. On je rođen u Pasadeni, a nikada nije igrao za američku selekciju:

"Nisam zaboravio svoje američke korene, ali sam neverovatno ponosan što ću da predstavljam sjajnu reprezentaciju kao što je Grčka", rekao je Vokap u podkastu Urbonas, pa dodao:

 

 

"Ne, nisam zaboravio odakle dolazim, ali Košarkaški savez Grčke veruje u mene. I grčki navijači su uz mene. Mnogo volim Grčku i verujem da ću po završetku igračke karijere dosta vremena da provedem ovde. Volim Teksas, ali on nije ni približno tako uzbudljiv kao Grčka".

Vokap se nalazi na spisku reprezentativaca Grčke za Mundobasket, koji će od 25. avgusta do 10. septembra biti održan u Japanu, Indoneziji i Filipinima. Grčka će igrati u grupi sa selekcijama SAD, Jordana i Novog Zelanda.