Vesti iz košarke

Porzingis predvodi Letoniju na Mundobasketu: Košarkaš Bostona nije tražio poštedu zbog NBA obaveza

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

26.07.2023 15:45
Porzingis predvodi Letoniju na Mundobasketu: Košarkaš Bostona nije tražio poštedu zbog NBA obaveza Guliver

Luka Bači objavio je danas širi spisak košarkaša od 16 igrača, koji će se do pred kraj sledećeg meseca boriti za mesto u timu Letonije na Svetskom prvenstvu u Japanu, Indoneziji i Filipinima, a javnosti u bivšoj sovjetskoj republici laknulo je što je poziv selektora prihvatila i njihova prva "violina" Kristaps Porzingis.

Novi član Bostona nije tražio poštedu zbog prethodne zahtevne sezone u dresu Vašingtona nego je izabrao da bude uz svoje kolege iz nacionalnog tima na takmičenju koje se održava od 25. avgusta do 10. septembra. 

I tako obradovao naciju, jer Letonci ne igraju istu košarku sa i bez nekadašnjeg prvotimca Sevilje, Njujork Niksa i Dalasa, sa 2,21 metara jednim od najviših igrača u najjačoj ligi na svetu. 

Pored njega pozive su dobili: Rodions Kurucs (Strazbu), Mareks Mejeris (Hapoel Jerusalem), Davis Bertans (Oklahoma Siti), Dairis Bertans (Betis), Janis Tima (Grises de Umakao), Rolands Šmits (Žalgiris), Arturs Strautins (Ređo Emilia), Klavs Čavars (Start Lublin), Aigars Škele (Stal Ostrov), Andrejs Gražulis (Trento), Anžejs Pasečniks (Betis), Toms Leimanis (Estudijantes), Arturs Kurucs (Baskonija), Arturs Žagars (Nevežis) i Kristers Zoriks (VEF Riga).

Letoniju u grupnoj fazi Mundobasketa očekuju mečevi sa Kanadom, Francuskom i Libanom (grupa H), dok će drastično oslabljena Srbija, bez Nikole Jokića i još nekoliko vedeta, bodove tražiti u duelima sa Kinom, Portorikom i Južnim Sudanom.