Vesti iz košarke

Đorđevićeva Kina pružila snažan otpor Sloveniji: Domaćin bez Luke Dončića slavio u Celju "na mišiće"

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

26.07.2023 09:07
Đorđevićeva Kina pružila snažan otpor Sloveniji: Domaćin bez Luke Dončića slavio u Celju "na mišiće" AP Photo/Eric Gay

Košarkaši Slovenije savladali su selekciju Kine koju sa klupe predvodi srpski stručnjak Aleksandar Đorđević, u prijateljskoj utakmici za predstojeće Svetsko prvenstvo odigranoj u Celju - 75:73.

Za domaći sastav koji je igrao bez prve zvezde tima Luke Dončića, kao i Vlatka Čančara ovo je bio prvi kontrolni meč tokom prirpema za Mundobasket, dok je azijski tim pre ovog susreta poražen od Hrvastke 64:82.

 

 

Najefikasniji na susretu bio je Klemen Prepelić sa 20 postignutih poena, a ključne poene ubacili su Gregor Glas i Žiga Samar koji su napravili seriju 10:0 i doneli svom timu prednost 57:54 koja kasnije nije ispuštana.

"Probili smo led i to je najvažnije. Evidentno je da su igrači još umorni, ali vidi se da su željni igre. Kina je kvalitetan tim, morali smo da se adaptiramo na njihov stil i zadovoljan sam kako je to izgledalo", rekao je posle meča selektor Slovenije Aleksander Sekulć.

Reprezentativci Slovenije su dobili dan odmora, a zatim nastavljaju sa radom i očekuje se da će im se u petak pridružiti Dončić i Čančar, dok će Majk Tobi doći tek 7. avgusta.