Vesti iz košarke

Kraj saradnje: Dejan Radonjić napustio Panatinaikos, ali je naplatio odlazak

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

20.02.2023 19:50
Kraj saradnje: Dejan Radonjić napustio Panatinaikos, ali je naplatio odlazak MN Press

Dejan Radonjić napustio je klupu Panatinaikosa, navode grčki mediji. Bivši trener Crvene zvezde nije opravdao očekivanja navijača, kao ni kluba, a prema najnovijim informacijama tamošnjih medija, crnogorski stručnjak će dobro naplatiti prevremeni raskid saradnje.

Sada već bivši strateg Atinjana, nije se dobro pokazao na kormilu grčkog tima tokom dvogodišnjeg mandata. U Evroligi klub je na samom začelju tabele, gde posle 24 kola ima samo osam pobeda i 16 poraza, što naravno nije na renomeu šestostrukog šampiona Starog Kontinenta, a nedavni poraz od Olimpijakosa u Kupu (81:65), samo je dodatno ubrzao odlazak Radonjića iz Atine.

 

 

Tokom čitavog dana čelnici "zelenih" pregovarali su sa Radonjićem oko raskida ugovora i visine odštete, a prema navodima tamošnjih medija, bivši trener crveno-belih će dobiti punu platu ove sezone (1.2 miliona evra), dok će naredne inkasirati 50 odsto primanja, što je oko 600.000 evra. 

Radonjić, kome ugovor sa grčkim velikanom ističe u leto sledeće sezone, navodno je pristao na ponudu čelnika Panatinaikosa, a sada ostaje da se vidi ko će biti njegova zamena na klupi šestostrukog šampiona Evrope.

Kao glavni kandidat pominje se selektor reprezentacije Italije Đanmarko Poceko, koji je odbio prvobitnu ponudu Panatinakosa, uz obrazloženje da hoće da se posveti porodici. Međutim, rukovodioci grčkog kluba još uvek ne odustaju od Italijana, a epilog pregovora će se znati u danima koje dolaze.

Dejan Radonjić vodio je u karijeri Budućnost i Crvenu zvezdu, gde je proveo dva mandata, dok je inostrani angažman pored Panatinaikosa, imao i u Bajernu, gde je takođe ostao dve sezone.