Vesti iz košarke

Jaka Blažič se vratio u Cedevitu Olimpiju: Najbolje je kod kuće

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

16.07.2023 13:24
Jaka Blažič se vratio u Cedevitu Olimpiju: Najbolje je kod kuće MN Press

Slovenački košarkaš, Jaka Blažič vratio se u Cedevita Olimpiju, nakon godinu dana provedenih u Turskoj, saopštio je klub iz Ljubljane na zvaničnom sajtu.

Blažič (33) će tako treći put u karijeri igrati za popularne "zmajčeke", budući daje u klubu iz glavnog grada Slovenije već nastupao od 2011. do 2013. godine, odnosno od 2019. do 2022. godine.

 

 

"Imao sam problematičnu prošlu sezonu koju su obeležele povrede i operacija leđa. Sve je to uticalo da ne budem na nivou na kojem mislim da mogu da budem. Trudiću se u nastupajućoj sezoni u dresu Cedevite Olimpije da budem bolji i da zajedno ostvarimo dobre rezultate. Nadam se da će i navijači biti uz nas i davati nam podršku sa tribina.", rekao je Blažić za klupski sajt i dodao:

"Novi trener Simone Pjaniđani ima mnogo iskustva, tim u narendoj sezoni će biti mešavina iskustva i talenta, tako da imamo čemu da se nadamo kako u AdmiralBet Aba ligi, tako i na međunarodnoj sceni".

Košarkaš koji je sa mnogo uspeha od 2013. do 2015. godine nastupao za Crvenu zvezdu govorio je i o planovima za predstojeći Mundobasket.

"Spreman sam za obaveze u nacionalnom timu, treniram već neko vreme  i u pondeljak ću se staviti na raspolaganje selktoru Aleksnderu Sekuliću. Radujem se tim obavezama i verujem da ćemomoji siagrači i ja ostvariti pozitivan rezultat, rekao je Blažič.