Vesti iz košarke

Debakl mladih košarkašica u borbi za bronzu na EP: Španija ubedljiva, Srbija ostala bez medalje

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

09.07.2023 20:23
Debakl mladih košarkašica u borbi za bronzu na EP: Španija ubedljiva, Srbija ostala bez medalje KSS

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije osvojila je četvrto mesto na Evropskom prvenstvu za igračice do 18 godina u Turskoj, pošto su u borbi za bronzu izgubile od vršnjakinja iz Španije sa ubedljivih - 80:52 (23:15, 16:13, 14:9, 27:15).

Izabranice Milana Vidosavljevića prethodno su izgubile od Slovenije u polufinalu, pa je ostala nada da će ipak moći do medalje u duelu sa "crvenom furijom", ali su loši pronceti šuta za tri poena, kao i generalno slaba igra u drugom poluvremenu, koštale Srbiju boljeg rezultata.

Uprkos slaboj igri u uvodnoj četvrtini, Srbija je koliko-toliko pokazala bolju sliku na terenu u drugoj deonici, posle koje je na odmor otišla sa 11 poena za zaostatka. Na početku nastavka rodila se nada da bi naše devojke mogle da dođu do rezultatskog priključka, ali je Španija ugasila tu veru 10:0 serijom, na startu treće četvrtine, posle koje je otišla velikih i nepovratnih "+17".

U poslednjoj četvrtini vođstvo "crvene furije" je išlo i do +30, pa je samo ostalo pitanje kojom će razlikom završiti utakmicu u turskoj Konji. Najraspoloženija u taboru srpskog tima bila je Marija Avlijaš sa 25 poena uz četiri skoka, dok je dvocifrena bila još i Katarina Knežević sa 10 poena. Ostale devojke su kombinovano zabeležile 17 poena.