Vesti iz košarke

Ima 74 godine i novi petogodišnji ugovor, vredan 80 miliona dolara: Greg Popovič pomera granice u NBA ligi

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

09.07.2023 11:58
Ima 74 godine i novi petogodišnji ugovor, vredan 80 miliona dolara: Greg Popovič pomera granice u NBA ligi Tanjug/AP Photo

Dok većina njegovih vršnjaka uveliko uživa u penzionerskom životu, 74-godišnji Greg Popovič nastavlja da pomera granice u NBA ligi, iako je pre dve godine najavljivao povlačenje iz sporta. Da stvar bude još fascinatnija, njegova želja za radom jednaka je poštovanju uprave San Antonija prema trofejnom stručnjaku, pa mu je dala novi petogodišnji ugovor, vredan 80 miliona dolara. 

Čuveni Pop na klupu Sparsa seo je davne 1994. godine, pošto je prethodno obavljao posao generalnog menadžera, a sada je posle produženja saradnje postao ubedljivo najplaćeniji među kolegama iz najjače košarkaške lige na svetu. 

 

 

Niko od aktivnih NBA trenera nema ni staž te dužine, jer je osvajač pet šampionskih titula sa San Antoniom i rekorder u ligaškim pobedama, od daleke 1973. godine u profesionalnim vodama. 

U San Antoniju prvo je bio angažovan kao pomoćnik Larija Brauna, a bio je i jedno vreme desna ruka Dona Nelsona u Golden Stejtu. Američku košarku zadužio je i kao selektor SAD na Olimpijskim igrama u Tokiju, kada je reprezentaciju doveo do zlatne medalje. 

Paralelno sa vođenjem ekipe San Antonija, Popovič obavlja i odgovoran posao predsednika klupskih košarkaških operacija.