Vesti iz košarke

Donta Hol iz Monaka želja Partizana: Crno-beli našli zamenu za Lesora?

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

05.07.2023 22:44
Donta Hol iz Monaka želja Partizana: Crno-beli našli zamenu za Lesora? MN Press

Košarkaški klub Partizan zainteresovan je za usluge centra Monaka Donta Hola. Kako navodi specijalizovani košarkaški portal "Eurohoops", srpski klub pokušava da pronađe adekvatno pojačanje na centarskoj poziciji nakon odlaska Matijasa Lesora, a momak iz Alabame, visok 208 centimetara bi izgleda, bio potencijalno rešenje.

Portal takođe navodi da iako postoji interesovanje iz crno-belog tabora, Partizan još uvek poslao  zvaničnu ponudu Monaku, kojeg sa klupe predvodi srpski stručnjak Saša Obradović. 
 

 

 


U pitanju je 25-godišnji košarkaš sa solidnih 7.5 poena i 5.5 skokova u protekloj sezoni Evrolige. Karijeru je počeo u filijali Denver Nagetsa, Grend Repidsu, sa kojim se proslavio u Letnjoj ligi 2020. godine kada je uvršten u idealnu petorku takmičenja. Imao je dva desetodnevna ugovora u NBA ligi, tokom "korona sezone", ali zbog jake konkurencije nije uspeo da se nametne u Detroitu i Bruklinu, pa je šansu tražio u Evropi.

I našao je u Monaku. Sa francuskim klubom oporavio je karijeru, a prošle sezone je postao i šampion. U Kneževini je proveo protekle dve godine, a pored titule u domaćem prvenstvu, najveći mu uspeh mu je 3. mesto sa Monakom u Evroligi ove sezone.