Vesti iz košarke

Alimpijević "najurio" najboljeg igrača Bešiktaša: Turci iznenađeni Srbinom - neverovatno agresivan trener

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

05.07.2023 22:20
Alimpijević "najurio" najboljeg igrača Bešiktaša: Turci iznenađeni Srbinom - neverovatno agresivan trener MN Press

Jedan od vodećih ljudi košarkaškog kluba Bešiktaš Umut Tahir Guneš, govorio je nedavno za turske medije, a u žiži javnosti, bio je, naravno, novi trener istanbulskog tima Dušan Alimpijević.

Mladi srpski stručnjak nedavno je stigao u Bešiktaš iz Buraspora, gde je prethodno ostvario odlične rezultate, a sa novim klubom potpisao je ugovor na tri sezone. Po dolasku u crno-beli deo Istanbula, kako Guneš kaže, Alimpijević je odmah pokazao da je izuzetno ambiciozan trener, a ono što ga je naročito iznenadilo, je želja Srbina da se odrekne jednog od najboljih prošlosezonskih igrača Bešiktaša, Džordana Ašera.

Kako navodi jedan od čelnika Bešiktaša, u planu je da se dovedu kvalitetna pojačanja kako bi turski klub bio konkurentan u Evrokupu naredne sezone. Prvo je stiglo u vidu Derika Nidama, a naredna se očekuju u nedaljama koja dolaze.

"U planu je da popunimo svih šest mesta za strance. Igramo Evrokup i imamo ligaški maraton. U ovom procesu biće nam neophodni svi oni. Imamo fajl sa igračima i taj fajl će izludeti navijače. Dušan Alimpijević je neverovatno agresivan dok vodi meč, ponekad izgubi sebe. Postao je navijač Bešiktaša i pre nego što je došao. Čak i kada smo razgovarali, to se moglo osetiti", rekao je Guneš.

Otkrio je i Guneš jednu zanimljivu stvar, a to je da je Alimpijević po dolasku u klub tražio da se proda jedan od najboljih igrača prethodne sezone, jer " Džordan Ašer košarku ne igra glavom", što se ruši sa koncepcijom igre srpskog trenra.

"Trener ne želi Džordana Ašera. Pitao sam ga zašto jer je atleta, brz je. Dušan je rekao da Ašer ne igra glavom i da su timu potrebni igrači koji će da igraju mozgom", rekao je Guneš.

Trenersku karijeru Alimpijević je počeo kao asistent u Novom Sadu i Vojvodinu. Neko vreme je proveo u Spartaku i FMP-u, pre nego što je 2017. godine prezeo Crvenu zvezdu, gde je nakon nepunih godina dana smenjen zbog loših rezltata. Na klupi beogradskog tima imao je bilans od 40 pobeda i 29 poraza. Potom je usledio transfer u Avtator gde je proveo svega dva meseca, da bi zatim seo na klupu Buraspora, sa kojim je osvojio Evrokup 2022. godine, kada je proglašen i za trenera takmičenja.