Vesti iz košarke

Milan Tomić priključen stručnom štabu Olimpije iz Milana: Mesina dobio pojačanje

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

05.07.2023 16:44
Milan Tomić priključen stručnom štabu Olimpije iz Milana: Mesina dobio pojačanje MN Press

Milan Tomić ima iskustvo samostalnog vođenja košarkaških ekipa, ali je prihvatio poziv Olimpije iz Milana da bude pomoćni trener u stručnom štanu seniorskog tima italijanskog kluba.

Aktuelni prvak Italije pohvalio se danas dovođenjem nekadašnjeg stratega Crvene zvezde i Peristerija, koji je u dva navrata bio privremeni trener Olmpijakosa, a sada će biti desna ruka Etorea Mesine.

"Srećan sam i uzbuđen što sam postao deo tako prestižnog kluba i familije kakva je Olimpija. Raditi sa jednim od najboljih evropskih trenera i biti deo ovako kvalitetnog stručnog štaba je velika čast i prilika za mene. Od sada ću biti potpuno fokusiran da pomognem ekipi da ostvari ciljeve koje želimo da ostvarimo na kraju sezone", rekao je bez sujste Tomić, očigledno uveren da nije napravio korak unazad u trenerskoj karijeri. 

Pedesetogodišnji stručnjak novim poslom počeo je da se bavi posle igračke karijere, započete u beogradskom Radničkom i posle provedene u Grčkoj, čiji je državljanin. U Olimpiji će ponovo sarađivati sa Amerikancem Bilijem Beronom, kog je svojevremeno iz Turske doveo u Crvenu zvezdu.